Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

10 παράξενες ιστορίες κεραυνόπληκτων

Πολλές φορές ακούμε για τραγικές ιστορίες ανθρώπων που τους χτύπησε κεραυνός και είτε πέθαναν είτε -στην καλύτερη των περιπτώσεων- την γλύτωσαν με μερικά εγκαύματα. Μέσα σε όλες αυτές τις ιστορίες όμως υπάρχουν και κάποιες πολύ παράξενες.

Διαβάστε 10 απ' αυτές και -για τους δυσκολόπιστους- κάντε κλικ στον τίτλο για να μεταφερθείτε στο ανάλογο δημοσίευμα.


1. Ολόκληρη ποδοσφαιρική ομάδα σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από κεραυνό σε έναν αγώνα
Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μεταξύ των Bena Tshadi και Basanga στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, και οι 11 παίκτες της μιας ομάδας σκοτώθηκαν από έναν κεραυνό, ο οποίος δεν πείραξε καθόλου την άλλη ομάδα. Άλλοι 30 άνθρωποι έπαθαν εγκαύματα. Οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 1-1, όταν ο κεραυνός χτύπησε την φιλοξενούμενη ομάδα. Οι αθλητές της γηπεδούχου περιέργως δεν έπαθαν τίποτα απολύτως!

2. Άνθρωπος επέζησε από 7 χτυπήματα κεραυνών και τελικά αυτοκτόνησε
Οι πιθανότητες να χτυπηθεί από κεραυνό ένας συνηθισμένος άνθρωπος μέσα σε 80 χρόνια περίπου, εκτιμάται ότι είναι 1 στις 3000. Ωστόσο, από το 1942 μέχρι το 1977, ο Αμερικανός δασοφύλακας Ρόι Σάλιβαν κατέρριψε όλες τις πιθανότητες, όταν χτυπήθηκε από κεραυνό σε 7 διαφορετικές περιπτώσεις, επιβιώνοντας όλες τις φορές.
Ο Σάλιβαν αναγνωρίζεται από το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες ως η μόνη καταγεγραμμένη περίπτωση ανθρώπου που χτυπήθηκε από κεραυνό τις περισσότερες φορές, και κέρδισε το ψευδώνυμο «ανθρώπινο αλεξικέραυνο». Πέθανε 71 χρονών όταν αυτοπυροβολήθηκε, εξ αιτίας μιας ερωτικής απογοήτευσης.

3. Ζευγάρι χτυπήθηκε από κεραυνό ενώ έκανε σεξ σε εξωτερικό χώρο
Μια γρήγορη ερωτική περίπτυξη πίσω από ένα θάμνο κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας κατέληξε σε ατύχημα όταν ένας κεραυνός έπεσε στο έδαφος κοντά στο μέρος όπου ερωτοτροπούσε ένα ζευγάρι. Ο 36χρονος Jens Gottlieb και η 28χρονη Lisa Gruhn σταμάτησαν σε ένα παρκινγκ σε έναν πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στη Δυτική Γερμανία, και αφού «ζεστάθηκαν» για τα καλά αποφάσισαν να βγουν από το αυτοκίνητο και να πάνε σε έναν κοντινό θάμνο για να κάνουν έρωτα.
Επειδή το κοντινό πρατήριο καυσίμων είχε πολύ κόσμο, μπήκαν λίγο πιο μέσα στο δάσος και ξεγυμνώθηκαν πίσω από ένα θάμνο. Είχαν παρασυρθεί τόσο πολύ που δεν σταμάτησαν ακόμα και όταν οι βροντές και οι αστραπές άρχισαν να σχίζουν τον αέρα -έως ότου ένας κεραυνός έπεσε στο έδαφος κοντά τους. Το τρομοκρατημένο ζευγάρι βγήκε γυμνό από το θάμνο και άρχισε να τρέχει μέσα στην καταιγίδα.

4. 13χρονος χτυπήθηκε από κεραυνό στις 13:13, Παρασκευή και 13
Τον Αύγουστο του 2010, ένας έφηβος Βρετανός απέδειξε πως η Παρασκευή και 13 μπορεί να είναι ιδιαίτερα άτυχη. Ακριβώς στις 13:13, ο έφηβος ήταν μαζί με άλλους 170.000 ανθρώπους και παρακολουθούσαν μια αεροναυτική επίδειξη στο Φεστιβάλ Air Seafront Lowestoft, στα ανατολικά της Αγγλίας, όταν ξαφνικά, χτυπήθηκε από κεραυνό. «Είναι παράξενο το γεγονός ότι (...) συνέβη στις 13:13, Παρασκευή και 13», είπε ο νοσηλευτής. Ευτυχώς, υπέστη μόνο μικρά εγκαύματα.
Ο έφηβος ήταν ... 13 χρονών.

5. Πέος μοτοσικλετιστή χτυπήθηκε από κεραυνό
Ένας Κροάτης μοτοσικλετιστής θα πρέπει να προσεύχεται που η παλιά παροιμία «ποτέ ο κεραυνός δεν χτυπά δύο φορές» βγήκε αληθινή. Ο 29χρονος άτυχος Άντε Τζίντζιτς από το Ζάγκρεμπ έπεσε αναίσθητος όταν ένας κεραυνός χτύπησε το πέος του όταν σταμάτησε στην άκρη του δρόμου για να ουρήσει. Ο Τζίντζιτς δήλωσε, «Δεν θυμάμαι τι έγινε. Τη μια στιγμή ουρούσα και την επόμενη ήμουν στο νοσοκομείο. Οι γιατροί είπαν πως ο κεραυνός πέρασε μέσα από το σώμα μου και επειδή φορούσα γαλότσες πέρασε στο έδαφος από το πέος μου.»
Ο Τζίντζιτς γλίτωσαν χωρίς «απώλειες» από το συμβάν, μόνο με ελαφρά εγκαύματα στο στήθος του και στα χέρια. Ο ίδιος είπε: «Ευτυχώς, οι γιατροί είπαν ότι δεν θα έχω προβλήματα και το πέος μου θα λειτουργεί κανονικά».

6. Έφηβη επέζησε από κεραυνού, επειδή τα 300.000 βολτ του κεραυνού πέρασαν από το καλώδιο του iPod της
Μια έφηβη επέζησε από ένα τρομακτικό κεραυνό χάρη στο καλώδιο του iPod της. Η 14χρονη Sophie Frost και ο συνομήλικος φίλος της Mason Billington, κάθισαν κάτω από ένα δέντρο για να προφυλαχτούν, όταν ξέσπασε μια καταιγίδα ενώ πήγαιναν στο σπίτι τους. Οι γιατροί πιστεύουν ότι η Sophie επέζησε από τα 300.000 βολτ, επειδή αυτά «ταξίδεψαν» μέσα από το καλώδιο του gadget της, "τραβώντας" τα μακριά από τα ζωτικά της όργανα. Η έφηβη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ανάρρωσε από εγκαύματα στο στήθος και τα πόδια της, ενώ ο Mason υπέστη βλάβη στα μάτια του.

7. Κοπέλα χτυπήθηκε από κεραυνό μια ηλιόλουστη ημέρα
Μια 11χρονη από τη δυτική Πενσυλβάνια χτυπήθηκε από κεραυνό ενώ ο ουρανός ήταν καταγάλανος. Σύμφωνα με την Lisa Wehrle, ο ήλιος έλαμπε όταν η κόρη της, Britney, χτυπήθηκε από κεραυνό, προφανώς από μια θύελλα αρκετά μίλια μακριά.
Ο κεραυνός χτύπησε την Britney καθώς κατέβαινε έναν λόφο με το φίλος της στις 14:30 εκείνη την ημέρα. Ο κεραυνός την χτύπησε στον αριστερό ώμο της, αφήνοντάς της σημάδι και βγήκε από τον καρπό της, όπου της άφησε και εκεί ένα.

8. Γυναίκα χτυπήθηκε από κεραυνό και βγήκε από τον πισινό της
Μια Κροάτισσα έπαθε σοβαρά εγκαύματα στον πρωκτό της όταν μια αστραπή που μπήκε από το στόμα της, βγήκε από το σώμα της από τον πισινό της. Ένας κεραυνός χτύπησε το κτίριο που διέμενε η Natasha Timarovic, η οποία βούρτσιζε τα δόντια της -είχε ανοιχτό το στόμα της κάτω από τη βρύση και η εκκένωση πέρασε μέσα από το σώμα της. Επειδή φορούσε λαστιχένια παπούτσια, δεν μπόρεσε να βγει στο έδαφος από τα πόδια της και έτσι ακολούθησε την επόμενη «ευκολότερη» διαδρομή.
«Ήταν εξαιρετικά επώδυνο, ένιωσα να περνάει μέσα από το κορμί μου και μετά δεν θυμάμαι τίποτα», είπε η Timarovic.
Ένας γιατρός περιέγραψε το περιστατικό ως «παράξενο, αλλά όχι αδύνατο».

9. Δύτης σκοτώθηκε όταν η φιάλη οξυγόνου που φορούσε χτυπήθηκε από κεραυνό
Ένα 36χρονος δύτης σκοτώθηκε σε μια παραλία στη Φλόριντα όταν μια αστραπή χτύπησε τη φιάλη οξυγόνου του. Ο άνδρας έκανε κατάδυση με άλλους 3 από μια βάρκα. Όταν βγήκε στην επιφάνεια, ένας κεραυνός χτύπησε τη φιάλη. Ήταν περίπου 10 μέτρα από τη βάρκα.
Οι άλλοι 3 δύτες προσπάθησαν να τον βάλουν στη βάρκα και κάλεσαν βοήθεια. Τον έβγαλαν στην ακτή, όπου περίμεναν διασώστες. Του έκαναν τεχνητή αναπνοή και μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός. Προγραμματίστηκε αυτοψία για να διαπιστωθεί αν πέθανε από ηλεκτροπληξία ή πνιγμό.

10. Κοριτσάκι χτυπήθηκε από κεραυνό δύο φορές ενώ ήταν στο ντους
Ένα 12χρονο κορίτσι στο Γκέτεμποργκ κτυπήθηκε από κεραυνό δύο φορές ενώ έκανε ντους κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Μετά το δείπνο η μικρή Alice πήγε στο υπόγειο για να κάνει ντους όταν οι γονείς της την άκουσαν να ουρλιάζει. Δευτερόλεπτα πριν το ξέσπασμα του παιδιού έπεσαν δύο δυνατοί κεραυνοί και άρχισε να βρέχει.
Η Alice είχε χτυπηθεί από κεραυνό στο χέρι, αλλά οι γονείς της δεν είχαν καταλάβει τι είχε συμβεί. Η μητέρα του παιδιού, κατέβηκε αμέσως κάτω για να τη βοηθήσει να λούσει τα μαλλιά της, όταν η μικρή ούρλιαξε για δεύτερη φορά. «Ούρλιαζε και πάλι. Κρατούσε το καλώδιο του ντους, ενώ ξεπλενόταν».
Αν και δεν υπέστη καμία ζημιά το σπίτι, η εκκένωση πρέπει να "ταξίδεψε", μέσα από τις σωλήνες. «Θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα», δήλωσε η μητέρα, η οποία είπε ότι έμαθε από παιδί να μην κάνει ντους κατά τη διάρκεια καταιγίδων, αλλά αυτή η τοπική καταιγίδα ξέσπασε πολύ γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου