Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Bantr: social network μόνο για ποδόσφαιρο

Ένα social network αποκλειστικά για τους φίλους του ποδοσφαίρου λειτουργεί δοκιμαστικά, εδώ και λίγες ημέρες, περιλαμβάνοντας αρχικά τις αγγλικές ομάδες (από όπου προέρχεται και η υπηρεσία), ενώ την τελευταία εβδομάδα προστέθηκαν ήδη και τα πρωταθλήματα της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Σε γενικές γραμμές το Bantr είναι ένας χώρος στον οποίο οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν σε παιχνίδια που εξελίσσονται εκείνη την ώρα, να εκφράσουν τη γνώμη τους για αυτά και να συμμετέχουν σε live συζητήσεις είτε με τους φίλους της ομάδας που υποστηρίζουν είτε με τους φίλους των αντιπάλων (υπάρχει δυνατότητα επιλογής ακόμα και για ουδέτερους οπαδούς).

Οι χρήστες επίσης μπορούν να κάνουν τις προβλέψεις τους για τον αγώνα, να δώσουν τις δικές τους προτάσεις για αλλαγές που πρέπει να κάνει ο προπονητής, να ψηφίσουν αν συμφωνούσαν με αυτές που τελικά ο coach της ομάδας.

Μάλιστα, η εμπιστοσύνη στον προπονητή της ομάδας είναι το στοιχείο εκείνο που έδωσε και την ιδέα στο δημιουργό του Bantr, Peter McCormack (φίλος της Λίβερπουλ), καθώς, όπως ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του, κατά την περυσινή χρονιά που παρακολουθούσε το Twitter, έβλεπε ότι το κλίμα για τον πρώην προπονητή της Λίβερπουλ ανάμεσα στους φιλάθλους της ομάδας, ήταν αρνητικό πολύ πριν τελικά απολυθεί. Έτσι λοιπόν, κάθε νέος χρήστης που μπαίνει στο Bantr, δηλώνει αν εμπιστεύεται ή όχι τον προπονητή της ομάδας του.

Με στόχο να προσφέρει και το χαρακτήρα του παιχνιδιού, το Bantr έχει εισάγει και μια κλίμακα διαβάθμισης –στα πρότυπα του Foursquare-, ανάλογα με το πόσο ενεργός είναι ο χρήστης: registered, supporter, faithfoul supporter κ.λπ.

πηγή: deasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου