Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Οι πιο συγκλονιστικές ταινίες με θέμα τη θανατική ποινή


Η εσχάτη των ποινών δηλαδή η θανατική καταδίκη είναι συνυφασμένη με την πορεία της ανθρωπότητας. Η εφαρμογή της, ακόμα και σήμερα σε πολλά μέρη του κόσμου, διχάζει την κοινή γνώμη, με τους υποστηρικτές της να ισχυρίζονται πως μερικά εγκλήματα είναι ασυγχώρητα και τους επικριτές της να διατείνονται πως κανένας άνθρωπος δεν έχει την ουσιαστική εξουσία να αποφασίζει για τις ζωές των συνανθρώπων του.



Με αφορμή την πρόσφατη πολύκροτη εκτέλεση του Τρόι Ντέιβις, ο οποίος είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για τη δολοφονία ενός αστυνομικού, στην πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ, εμείς θα σας παρουσιάσουμε μερικές από τις πιο συνταρακτικές ταινίες με θέμα την θανατική ποινή.

The Chamber (1996)
Τι έχει μεγαλύτερη αξία για έναν άνθρωπο; Η προσωπική συνείδηση και αίσθηση της δικαιοσύνης ή η βαρύτητα των οικογενειακών δεσμών;

Σε αυτό το δίλημμα βρίσκεται ένας νεαρός φοιτητής νομικής, που τον υποδύεται ο Chris O'Donnell, όταν αναλαμβάνει να υπερασπιστεί τον ρατσιστή παππού του, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο δύο νεαρών Εβραίων αγοριών και αντιμετωπίζει την θανατική ποινή.

Ο Gene Hackman, υποδύεται τον θανατοποινίτη, σε μια καθηλωτική ερμηνεία.


The Green Mile (1999)


Το αριστούργημα του Stephen King που εκτυλίσσεται σε μια αμερικανική φυλακή και μας παρουσιάζει τους δεσμούς που αναπτύσσονται ανάμεσα στους θανατοποινίτες και τους φύλακες.

Ένα συγκλονιστικό δράμα που εξυμνεί τη συμπόνοια, την μεταμέλεια και την ανθρωπιά. Πρωταγωνιστούν οι: Tom Hanks, David Morse, Bonnie Hunt, Michael Clarke Duncan.


Last Dance (1996)


Ο ανεκπλήρωτος και απελπισμένος έρωτας μεταξύ μιας θανατοποινίτισσας (Sharon Stone) και του δικηγόρου (Rob Morrow) που έχει αναλάβει να την υπερασπιστεί και να της σώσει τη ζωή.


True Crime (1999)


Μπορεί ένας καταξιωμένος δημοσιογράφος, που τον υποδύεται ο Clint Eastwood, να ανακαλύψει τα στοιχεία που χρειάζεται ένας θανατοποινίτης για να αποδείξει την αθωότητά του, λίγες μόλις ώρες πριν από την φονική ένεση;

Και τέλος...

Dead Man Walking (1995)


Μια ιστορία τόσο αυθεντική που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Η απόλυτα δικαιολογημένη συμπάθεια και στοργή μεταξύ ενός δολοφόνου (Sean Penn) και μιας καλόγριας (Susan Sarandon).

Μπορεί ένας άνθρωπος του Θεού να λυγίσει με το δράμα ενός στυγερού δολοφόνου αλλά και μελλοθάνατου;

Φυσικά και μπορεί...

Γιατί στην τελική, και αυτό κατάφερε να αναδείξει η ταινία με έναν τρόπο που σου προκαλεί ανατριχίλα, είμαστε όλοι "άνθρωποι του Θεού" και κανείς ανάμεσά μας δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, είτε λέγεται ψυχοπαθής δολοφόνος είτε κρατική μηχανή.

πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου