Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Τα πιο υπερβολικά πάρτι στον κόσμο

Από βασιλικά τσιμπούσια μέχρι γενέθλια δισεκατομμυριούχων, ποια ήταν τα πιο ακραία πάρτι όλων των εποχών;

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο βιβλίο, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος (και ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας της Τσέλσι) Ρόμαν Αμπράμοβιτς, μία φορά παρήγγειλε σούσι αξίας 12.00 λιρών. Προερχόταν από το Ουμπόν, το αγαπημένο του εστιατόριο στην περιοχή Canary Wharf, που οι βοηθοί του ταξίδεψαν πάνω από 3.000 μίλια μετά για να το πάνε στο αφεντικό τους στο Αζερμπαϊτζάν. Το γεύμα υπολογίζεται πως κόστισε περίπου 40.000 λίρες συνολικά, συμπεριλαμβάνοντας την διαδρομή του αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο του Λούτον, και του ιδιωτικού τζετ προφανώς, αλλά φυσικά ήταν μόνο ένα takeaway, για ένα απλό business meeting.

Αντιθέτως, εάν θέλετε να δείτε τι συμβαίνει όταν αυτοί οι τύποι πραγματικά "ξεφεύγουν", πρέπει να τσεκάρετε τι συμβαίνει όταν οργανώνουν ένα πάρτι. Όχι πως είναι κάτι το ιδιαίτερα καινούργιο ή σημερινό αυτή η υπερβολή: ο Άγγλος γιος του Βασιλιά Εδουάρδου του Τρίτου, ο Δούκας του Κλάρενς, κάποτε οργάνωσε ένα συμπόσιο για τα 10.000 of his favourite subjects που αποτελούνταν από 30 διαφορετικά γεύματα.

Ο Ριχάρδος ο Τρίτος επίσης απασχόλησε πάνω από 2.000 προσωπικό στην κουζίνα για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του και στην στέψη του Ερρίκου του Πέμπτου οι αγωγοί του παλατιού του Whitehall, λέγεται πως «έτρεχαν» κρασί. Όμως αυτές τις μέρες είναι πιο πιθανό να είναι οι μεγιστάνες αντί οι μονάρχες, εκείνοι που πραγματικά ξεπερνούν τα όρια όταν πρόκειται για διασκέδαση.


Τζορτζ Κέσλερ
To 1905 o Αμερικανός εκατομμυριούχος διασκέδασε δύο ντουζίνες καλεσμένους του με ένα δείπνο που έγινε επάνω σε μία μεγάλων διαστάσεων ρέπλικα Βενετσιάνικης γόνδολας που ήταν στρωμμένη με λουλούδια. Αυτή έπλεε στην αυλή του ξενοδοχείου Savoy Hotel στο Λονδίνο, που το πλημμύρισμά της για μία και μόνο βραδιά κόστισε ακριβά και με το νερό να είναι σε μπλε χρώμα για να δίνει ένα πιο δραματικό τόνο. Με την ίδια την αυλή να είναι ειδικά βαμμένη για να θυμίζει Βενετία, μία τεράστια τούρτα γενεθλίων έφτασε στην πλάτη ενός ελέφαντα ενώ ο σπουδαίος Καρούζο τραγουδούσε το "Happy Birthday". Το happening αμαυρώθηκε μόνο από μία ποσότητα νεκρών κύκνων, που πέθαναν από το τοξικό μπλε χρώμα του νερού που είχε η προσωρινή λιμνοθάλασσα.

Ζαν-Μπεντέλ Μποκάσα
To 1976, αφού τονίσουμε το γεγονός πως ήθελε να του απευθύνονται ως «Η Αυτού Αυτοκρατορική Εξοχότης», ο αυτοκράτορας της απεγνωσμένα φτωχής Κεντρικής Αφρικανικής Δημοκρατίας αποφάσισε πως ήταν ώρα για μία σωστή στέψη.

Το πάρτι όπως είπε, θα ανέβαζε το διεθνές προφίλ της πρώην Γαλλικής αποικίας. Σίγουρα το έκανε, όχι μόνο επειδή ο Μποκάσα αποφάσισε να μιμηθεί το στυλ του ήρωά του, του Ναπολέων Βοναπάρτη, ξοδεύοντας ολόκληρη τη γαλλική χρηματική βοήθεια της χρονιάς σε ρόμπες, θρόνους και απολαύσεις, και κοντά στο 30% των ετήσιων κυβερνητικών εσόδων. Μέσα σε κατηγορίες για εκβιασμούς και καννιβαλισμό, η εξουσία του κράτησε μόλις πάνω από δύο χρόνια.

Μάλκολμ Φορμπς
Σήμερα εάν κάποιος θυμάται τον εκατομμυριούχο εκδότη για κάτι αυτό είναι η συλλογή του από Ρώσικα αυγά Faberge, που ήταν μεγαλύτερα από του Κρεμλίνου, και τα θρυλικά του πάρτι. Το μεγαλύτερο (αξίας 2.5 εκατομμύρια λίρες) ήταν για 70α του γενέθλια για το οποίο αγόρασε το χώρο, Palais Mendoub στο Τangier, και στο οποίο έφερε με πτήσεις πάνω από 800 καλεσμένους.

Για να το κάνει αυτό ναύλωσε ένα τσάρτερ Boeing 747, ένα DC-8 και ένα Concorde, ενώ είχε την Ελίζαμπεθ Τέιλορ συν-οικοδεσπότη της βραδιάς. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν οι Χένρι Κίσινγκερ, Ρόμπερτ Μάξγουελ, Τζιάνι Ανιέλι και δεκάδες εκατομμυριούχους CEO που τους διασκέδασαν 600 ντράμερ, ακροβάτες και χορευτές, όλα αυτά πριν καταφθάσει καλπάζοντας ένα ιππικό σώμα από 300 οπλισμένους με ντουφέκια Βέρβερους ιππείς.

Στίβεν Σβάρτσμαν
Το 2007, λίγες μόλις μέρες πριν συμπληρώσει μία συμφωνία που στα 39 δισεκατομμύρια δολάρια θεωρείται η μεγαλύτερη επίδειξη δύναμης ποτέ, ο δισεκατομμυριούχος χρηματοδότης έγινε 60 χρονών. Αποφασίζοντας να σημαδέψει την περίπτωση με μία μικρή γιορτή με τους 350 πιο κοντινούς φίλους, ο Σβάρτσμαν "προσγειώθηκε" στο κτίριο Seventh Regiment Armory στο Park Avenue της Νέας Υόρκης.

Ο χώρος, που είναι τόσο μεγάλος ώστε να μπορεί να χωρέσει πολλές χιλιάδες, διακοσμήθηκε σ' ένα Αγίου Βαλεντίνουν concept με σπάνιες ορχιδέες παντού και τον Ροντ Στιούαρτ όπως λέγεται να παίρνει 1 εκατομμύριο δολάρια για να τραγουδήσει λίγα κομμάτια. Το "Happy Birthday" έμεινε να το πει η Πάτι ΛαΜπέλ, και μετά μία ουρά από μεγάλες λιμουζίνες πήγαν τους χαρούμενους καλεσμένους σπίτι τους.

Ντένισ Κοσλόφσκι
Όταν ο Κοσλόφσκι δικάστηκε για υπεξαίρεση το 2003, στους ενόρκους παίχτηκε ένα video από ένα 2 εκατομμυρίων δολαρίων πάρτι που είχε κάνει πριν από τρία χρόνια για τα 40α γενέθλια της γυναίκας του. Στους μικρότερους θα πρέπει να θυμήσουμε πως κατά τη θητεία του κατηγορούμενου ως CEO στην Tyco, υπολογίζεται πως ένα ποσό περίπου 600 εκατομμυρίων δολαρίων λέγεται πως είχε κλαπεί από την εταιρεία.

Κατά την διάρκεια του πάρτι στο νησί της Σαρδινίας, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ένα γλυπτό από πάγο, μία αντιγραφή του έργου David του Μικελάντζελο, που έβγαζε παγωμένη βότκα από το γεννητικό του όργανο και μία τούρτα γενεθλίων που είχε το σχήμα ενός γυναικείου στήθους έχοντας επάνω του βεγγαλικά. Στην υπεράσπισή του οι δικηγόροι του Κοσλόφσκι επέμειναν πως όλα αυτά είχαν επαγγελματική λειτουργία.

Ο Κόμης του Γουόργουικ
Φιλοξενώντας τον Δούκα του Γιορκ το 1470, ο Λόρδος Γουόργουικ, σερβίρε πάνω από 108.560 pints κρασιού, 840 από τα οποία ήταν αρωματικά, 504.000 pints μπύρας, 6.000 γλυκά κρέμας (ζεστά και κρύα), 5.000 μπεκάτσες, 4.155 πίτες με κρέας ελαφιού, 4.000 μικρά ελάφια, αρσενικά και θηλυκά, περιστέρια, πάπιες και κουνέλια (από το καθένα), 3.000 μικρά βόδια, 2.000 κοτόπουλα και 1.004 κριάρια. Στη συνέχεια είχαμε 1.000 ζελέδες και 400 τάρτες, 1.000 χουλιάρια, 500 πέρδικες, 400 βροχοπούλια και ερωδιούς, 300 γουρούνια, 300 καπόνια, λούτσους και τσιπούρες (από το καθένα), 204 μικροτσικνιές, 200 νεαρά γίδια, 200 φασιανούς, γερανούς και μπεκατσόνια, 100 παγώνια, τουρλίδες και ορτύκια, 10 παχιά βόδια, 8 φώκιες, 6 άγριοι ταύροι και 4 δελφίνια.

Φίλιπ Γκριν
Έχοντας εξασφαλίσει τις υπηρεσίες των Destiny's Child για το barmitzvah του γιου του, και έχοντας λάβει για τα γενέθλιά του ένα σετ Monopoly εξ ολοκλήρου από χρυσό από την γυναίκα του, ο νούμερο ένα Βρετανός δισεκατομμυριούχος έμπορος, ιδιοκτήτης περισσότερων από 2.250 καταστημάτων μόδας, σίγουρα ξέρει πως να ξοδέψει το ρευστό όταν μιλάμε για πάρτι.

Για τα 50α του γενέθλια πέταξε μαζί με 200 καλεσμένους του στην Κύπρο για ένα τριήμερο ντυμένοι με χλαμύδες πάρτι, με τους Τομ Τζόουνς και Ροντ Στιούαρτ να τους διασκεδάζουν. Για τα 55α του έκανε κάτι μεγαλύτερο, αφού ναύλωσε δύο τζετ αντί για ένα και πήγε τους φίλους τους περισσότερο από 8.000 μίλια μακριά σε ιδιωτικό eco-spa στον Ινδικό Ωκεανό.

Αντρέι Μελνιτσένκο
Το 2005 ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος λέγεται πως ξόδεψε 4 εκατομμύρια δολάρια γιορτάζοντας το γάμο του με το πρώην μοντέλο Αλεξάντρα Νίκολιτς Μελνιτσένκο. Στο λογαριασμό συμπεριλαμβάνεται η πτήση της Κριστίνα Αγκιλέρα στα νότια της Γαλλίας, ίσως επειδή το αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων, σχεδιασμένο από τον Φίλιπ Στάρκ mega-γιοτ του μεγιστάνα της ενέργειας και των τραπεζών, δεν ήταν ακόμα έτοιμο. Στα 30α γενέθλια της Αλεξάντρα, έκανε άλλο ένα μεγάλο πάρτι, πληρώνοντας την Τζένιφερ Λόπεζ για να δώσει μία 40λεπτη συναυλία για τους 60 καλεσμένους του. Γι' αυτό λέγεται πως πλήρωσε 1.2 εκατομμύριο δολάρια, 30 χιλιάδες το λεπτό, συν άλλες 800.000 δολάρια για να φέρει με υπερατλαντική πτήση την τραγουδίστρια και την κουστωδία της.

Ντέιβιντ Μπόντερμαν
Οι καλεσμένοι σας μπορούν να φάνε όσο χαβιάρι μπορούν και να πιουν ατελείωτη σαμπάνια, έτσι ο μόνος τρόπος για να δείξεις πόσο νοιάζεσαι (σχετικά με το πόσο μπορείς να ξοδέψεις...) είναι να καλέσεις celebrities. Για τα 60α του γενέθλια ο Τεξανός επενδυτής στόχευσε ψηλά, πληρώνοντας τους Rolling Stones 7 εκατομμύρια δολάρια για μία πριβέ, ωριαία συναυλία. Για μία ώρα το ποσό ακούγεται βαρύ, αλλά κατά μία έννοια ήταν ευκαιρία. Γιατί για ένα πριβέ πάρτι στη Νέα Υόρκη, ένα πολύ πριβέ πάρτι (τόσο ώστε να μην γνωρίζει ακόμα κανείς ποιος υπέγραψε την επιταγή), οι Eagles εμφανίστηκαν για να πουν μόνο ένα τραγούδι, το Hotel California, λαμβάνοντας κατά τα λεγόμενα 6 εκατομμύρια δολάρια.

Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ
Θέλοντας να κάνει τα μεγαλύτερα εγκαίνια για το αξίας 1.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων Atlantis Resort στο Ντουμπάι, τον Νοέμβριο του 2008 ο Σείχης Μοχάμεντ, ιδιοκτήτης αλόγων αγώνων, δισεκατομμυριούχος και ηγέτης του βασίλειου της ερήμου, προσκάλεσε πάση φύσεως celebrities - περιλαμβάνοντας τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζάνετ Τζάκσον, Ντένζελ Ουόσινγκτον και Λίντσεϊ Λόχαν- και ξόδεψε πάνω από 15 εκατομμύρια λίρες για να τους διασκεδάσει. Με έναν σεφ για κάθε τέσσερις καλεσμένους, το μενού περιλάμβανε κάτι λίγο κάτω από δύο τόνους αστακού, ενώ απεριόριστη ήταν η σαμπάνια Veuve Cliquot.

Η Κάιλι Μινόγκ διασκέδασε το κοινό, μετά την οποία ένα εκατομμύριο βεγγαλικά -10 φορές περισσότερα από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου- εκτοξεύτηκαν από μία διάταξη με 700 πλατφόρμες ρουκετών.

πηγή: gr.msn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου