Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

17 φωτογραφίες της εβδομάδας που τελειώνει vol. 5

31 Αυγούστου 2011, ο τυφώνας Κάτια όπως τον είδαν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.



2 Σεπτεμβρίου 2011, τα 2 μηνών τιγράκια Σουμάτρας παίζουν στον ζωολογικό κήπο της Πράγας.


3 Σεπτεμβρίου 2011, κεραυνός πάνω από τη Ζένιτσα, στην κεντρική Βοσνία, κατά τη διάρκεια μιας καλοκαιρινής καταιγίδας.


3 Σεπτεμβρίου 2011, μια εναέρια προβολή της μεγάλης διαδήλωσης στην πλατεία Ha'medina του Τελ Αβίβ όπου οι διαδηλωτές ζητούσαν χαμηλότερο κόστος διαβίωσης και κοινωνική δικαιοσύνη. Εκατοντάδες χιλιάδες διαδήλωσαν το Σάββατο για χαμηλότερο κόστος διαβίωσης στη μεγαλύτερη διαδήλωση στην ιστορία του Ισραήλ, ενισχύοντας ένα κοινωνικό κίνημα αλλαγής και αυξάνοντας την πίεση στον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου να αναλάβει οικονομική μεταρρύθμιση.


4 Σεπτεμβρίου 2011, πυροτεχνήματα πάνω από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου κατά τη διάρκεια του Διεθνές Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μπαντών στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.


4 Σεπτεμβρίου 2011, ο συμμετέχον Kevin Wagter, ντυμένος σαν Δαίμονας της Σκόνης, κατά τη διάρκεια του Burning Man στην Black Rock της Νεβάδα. Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στο φεστιβάλ το οποίο γιόρτασε τα 25 χρόνια του.


4 Σεπτεμβρίου 2011, στη φωτογραφία φαίνονται τα σύνορα μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν. Η πορτοκαλί γραμμή είναι η περίφραξη μεταξύ των δύο χωρών, η οποία είναι φωταγωγημένη για καλύτερη επιτήρηση. Η φωτογραφία λήφθηκε από τα μέλη της Αποστολής 28 του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS). Τα φωτεινότερα σημεία που μπορείτε να διακρίνεται είναι το Σριναγκάρ (αριστερά), το Ισλαμαμπάντ (στο κάτω μέρος), η Λαχώρη (στο κέντρο κοντά στη γραμμή των συνόρων) και το Δελχί (στο επάνω μέρος).


5 Σεπτεμβρίου 2011, ο εξόριστος πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ Δαλάι Λάμα χασμουριέται, στην 24η τελετή του συνεδρίου του Εθνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Ίντιρα Γκάντι (IGNOU) στο Νέο Δελχί. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου απονεμήθηκε στον Δαλάι Λάμα από το πανεπιστήμιο ο τιμητικός τίτλος Doctor of Letters (D. Litt).


5 Σεπτεμβρίου 2011, διαφήμιση για την Burberry στον καθεδρικό ναό Duomo στο Μιλάνο.


5 Σεπτεμβρίου 2011, ο 54χρονος καλλιτέχνης Sergei Bobkov, επιδεικνύει μια γλυπτή κουκουβάγια φυσικού μεγέθους που έφτιαξε με φλούδες κέδρου σε μια έκθεση των έργων του σε ένα τοπικό σχολείο στον οικισμό Kozhany, 207 χλμ νοτιοδυτικά του Κρασνογιάρσκ. Ο Bobkov, ο οποίος έχει λάβει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την κατασκευή γλυπτών με την χρήση φλουδών, έχει κάνει συνολικά 15 φυσικού μεγέθους ξύλινα γλυπτά σιβηρικών πουλιών και ζώων.


4 Σεπτεμβρίου 2011, οι κάτοικοι χρησιμοποιούν τα χέρια τους για να μετρήσουν τον 6,4 μέτρων κροκόδειλο αλμυρού νερού, ο οποίος είναι ύποπτος για επίθεση σε πολλούς ανθρώπους, όταν πιάστηκε στις νότιες Φιλιππίνες. Ο κροκόδειλος που πιάστηκε το βράδυ της Κυριακής ζυγίζει 600 κιλά και είναι ο μεγαλύτερος κροκόδειλος που πιάστηκε στη χώρα μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την Κέντρο Διάσωσης και Διατήρησης Άγριας Ζωής Palawan.


7 Σεπτεμβρίου 2011, ένας άντρας κάθεται τραυματίας, μπροστά από ένα νεκρό παιδί, στο σημείο διπλής βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας στην Κουέτα. Δύο βομβιστές αυτοκτονίας με στόχο ανώτερους αξιωματούχος ασφαλείας χτύπησαν, την Τετάρτη, κοντά στα κυβερνητικά γραφεία στη νοτιοδυτική πακιστανική πόλη Κουέτα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 15 άτομα.


29 Αυγούστου 2011, σε ένα πανοραμικό πλάνο διακρίνεται ο Άνθρωπος του Βιτρούβιου του Ντα Βίντσι, από τον καλλιτέχνη John Quigley στον θαλάσσιο πάγο της Αρκτικής. Η Greenpeace του ανέθεσε το έργο για να τονίσει το γεγονός ότι η Αρκτική λιώνει και ότι οι ηγέτες του κόσμου πρέπει να λάβουν επείγοντα μέτρα για την κλιματική αλλαγή.


7 Σεπτεμβρίου 2011, η Katya, μια αφρικανική λέαινα, γλείφει τον ιδιοκτήτη του ζωολογικού κήπου και καλλιτέχνη Aleksandr Pylyshenko σε ένα κλουβί στον ιδιωτικό ζωολογικό κήπο του, που βρίσκεται στην πίσω αυλή του σπιτιού του, στην Vasilyevka, στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Ο Pylyshenko μετέδωσε στο διαδίκτυο την εμπειρία του από τη συμβίωση του στο κλουβί με την Katya και των μικρών της για 36 ημέρες, πριν τα αφήσει την Τετάρτη.


7 Σεπτεμβρίου 2011, καθαριστές στα παράθυρα ενός κτιρίου στο Κίτο.


8 Σεπτεμβρίου 2011, το φεγγάρι πίσω από διακοσμητικά φώτα που ετοιμάστηκαν για το επερχόμενο Φεστιβάλ της Σελήνης σε ένα πάρκο στο Χονγκ Κονγκ. Οι Κινέζοι σε όλο τον κόσμο θα γιορτάσουν την 15η ημέρα του 8ου μήνα του σεληνιακού ημερολογίου. Το φεστιβάλ λήγει στις 12 Σεπτεμβρίου.


8 Σεπτεμβρίου 2011, η πρόσοψη της Τράπεζας της Ελλάδα βαμμένη με κόκκινη μπογιά που έριξαν οι διαδηλωτές σε διαδήλωση εναντίον των προγραμματισμένων μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευσης στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου