Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Βραβείο Νόμπελ για το σεξ σκαθαριών


Το σεξ σκαθαριών, το χασμουρητό χελώνας, οι σωστές αποφάσεις την ώρα που κάποιος κατουριέται, ο αναστεναγμός, βραβείο σε μαθηματικούς οι οποίοι είχαν προβλέψει το τέλος του κόσμου παρότι ήταν ακόμη ζωντανοί ώστε να το παραλάβουν, είναι μερικά από τα «εναλλακτικά Νόμπελ» (IG) που δόθηκαν την φετινή χρονιά.



Τα συγκεκριμένα βραβεία, τιμούν επιστήμονες για τις «παλαβές» τους ιδέες και την ολοκλήρωσή τους.

Και αν όλο αυτό είναι ιδέα του χιουμοριστικού επιστημονικού περιοδικού «Τα χρονικά μιας απίθανης έρευνας», η φετινή τελετή έγινε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Χάρβαρντ, κάτι που ενθουσίασε τους νικητές.

Αναλυτικά, η λίστα των βραβείων.

- Βραβείο Βιολογίας. Νικητές δύο Αυστραλοί εντομολόγοι οι οποίοι έκαναν μακρά έρευνα σχετικά με το σεξ των σκαθαριών μέσα σε ένα πεταμένο μπουκάλι μπύρας. Ταυτόχρονα, ανακάλυψαν πώς το αρσενικό σκαθάρι, μπερδεύει το μπουκάλι με το θηλυκό του ταίρι, εάν το μπουκάλι είναι καφέ χρώματος...

- Βραβείο Φυσιολογίας. Νικητές Βρετανοί ζωολόγοι, για έρευνα αναφορικά με το χασμουρητό στις χελώνες. Ανακαλύφθηκε πως το χασμουρητό, είναι κολλητικό και στα μικρά αυτά συμπαθητικά ζωάκια.

- Βραβείο Ιατρικής. Σε Αμερικανούς ψυχολόγους, για έρευνα σχετικά με την απελπισία όσων αναζητούν απεγνωσμένα μέρος για να ουρήσουν. Ανακαλύφθηκε πώς η αγωνία τους, τους επηρεάζει θετικά στις αποφάσεις τους για άλλα πράγματα σχετικά με την ζωή τους η την δουλειά τους, μια και η πίεση στην φούσκα, ενεργοποιεί τα SOS εγκεφαλικά κύτταρα των εντολών.

- Ψυχολογίας. Νικητής, ένας Νορβηγός ερευνητής, ο οποίος προσπάθησε να καταλάβει γιατί στην καθημερινή ζωή, οι άνθρωποι αναστενάζουν…

- Φυσικής. Για μελέτη, σχετικά με το γιατί οι αθλητές ρίψης δίσκου αισθάνονται ζαλάδα, ενώ αυτοί της σφύρας όχι!

- Μαθηματικών. Σε έξι Καναδούς οι οποί βραβεύτηκαν επειδή εδώ και χρόνια είχαν προβλέψει το τέλος του κόσμου, αλλά παρόλα αυτά παρέμειναν ακόμα ζωντανοί για να το παραλάβουν!

- Λογοτεχνίας. Σε Αμερικανό συγγραφέα, ο οποίος ανέπτυξε την θεωρία της «δομημένης αναβλητικότητας». Πρόκειται για μία έρευνα, η οποία εξηγεί γιατί πρέπει κάποιος να εργάζεται πάντα πάνω σε κάτι τόσο σημαντικό, ώστε να αποφεύγει συστηματικά να κάνει κάτι ακόμα πιο σημαντικό... Φοβερό!

- Ειρήνης. Στον δήμαρχο του Βίλνιους της Λιθουανίας, ο οποίος αποφάσισε να λύσει το πρόβλημα του πάρκινγκ, ισοπεδώνοντας το πολυτελές αυτοκίνητο ενός παραβάτη με ένα τεθωρακισμένο όχημα. Σίγουρα πρωτοποριακός τρόπος...

πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου