Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

10 περίεργα ονόματα μπύρας

Οι μικρές ζυθοποιίες που θα δείτε έχουν βρει μια έξυπνη μέθοδο για να ξεχωρίζουν από το σωρό. Απαλλαγμένες από τους περιορισμούς των επιχειρήσεων και την εμμονή του μάρκετινγκ, μπόρεσαν να αναπτύξουν παράξενες, μερικές φορές προσβλητικές και πάντα ικανές να τραβήξουν την προσοχή, ονομασίες.

Η αναζήτηση είχε πολλά αποτελέσματα, αλλά εδώ θα δείτε τα 10 πιο ενδιαφέροντα.

10. Fiddler 's Elbow (ο αγκώνας του Fiddler)
Το Wychwood, η μικρή ζυθοποιία που είναι υπεύθυνη γι’ αυτήν την μπύρα, αντλεί την έμπνευσή της από την φαντασία και τη μυθική γεωγραφία της Μεγάλης Βρετανίας. Έτσι, ενώ είναι πιάσιαρικο και παράξενο το όνομα της μπύρας, υπάρχει και ένα μικρό χωριό στην Ουαλία με το ίδιο όνομα.

9. Old Speckled Hen
Τα παλιότερα χρόνια, οι εργάτες που κατασκεύαζαν τα αυτοκίνητα της MG χρησιμοποιούσαν ένα συγκεκριμένο μοντέλο για να τριγυρνάνε μέσα στο εργοστάσιο. Το παλιό σκουριασμένο όχημα το αποκαλούσαν με σεβάσμιο «The owld speckled ‘un». Την 50η επέτειο του αυτοκινήτου, οι ζυθοποιοί την γιόρτασαν δημιουργώντας μια μπύρα με το ελαφρώς πιο εμπορεύσιμο όνομα Old Speckled Hen.

8. Dogfish Head Snowblower Ale
Dogfish είναι το γνωστό μας σκυλόψαρο. Snowblower είναι ένα εκχιονιστικό μηχάνημα. Κατά κάποιο τρόπο, τα δύο αυτά παντελώς άσχετα μεταξύ τους πράγματα ενώνονται και δημιουργούν μια μπύρα. Η Dogfish Head είναι μια μικρή ζυθοποιία με έδρα το Delaware που μεγαλώνει με ταχείς ρυθμούς, χάρη στην εξαιρετικά δημοφιλή μπύρα της. Έτσι, επέλεξαν αυτό το όνομα, για τις προσφορές του χειμώνα.

7. Sick Duck (Άρρωστη Πάπια)
Η γένεση του ονόματος αυτής της βραβευμένης μπύρας καλύπτεται από μυστήριο, αλλά το γεγονός ότι ωριμάζει σε βαρέλια που προηγουμένως είχαν ρούμι μπορεί να είναι ένας λόγος για την αδιαθεσία που νιώθει κανείς αφού την πιει.

6. Homo Erectus
Η συγκεκριμένη μπύρα παρασκευάζεται από την Walking Man Brewery, έξω από το Πόρτλαντ. Είναι Pale Ale και έχει βραβευθεί το 2005 με ασημένιο μετάλλιο στα Βραβεία Μπύρας Βορείου Αμερικής (North American Beer Awards).
Μερικές φορές το όνομα μιας μπύρας είναι προς τιμή μιας αργίας ή ενός ιστορικού γεγονότος. Άλλες φορές για να αποτίσουν φόρο τιμής σε σημαντικούς ανθρώπους ή στον δημιουργό τους. Αλλά υπάρχει και αυτή η μπύρα, που ονομάστηκε έτσι για τον εορτασμό των δύο εκατομμυρίων χρόνων που περπατάμε όρθιοι!

5. Seriously Bad Elf (Πολύ Κακό Ξωτικό)
Μπορεί να αναρωτηθεί κανείς, «τι μπορεί να κάνει ένα πολύ κακό ξωτικό»; Μήπως να σαμποτάρει τα παιδικά τρενάκια; Οι μπύρες με αλκοόλ 9% μπορούν να μετατρέψουν όποιους τις καταναλώνουν πραγματικά σε πολύ κακούς ανθρώπους. Έτσι, η Ridgeway Brewing αποφάσισε να δώσει στην μπύρα των Χριστουγέννων ένα σχετικό όνομα.

4. Shaftebury 420 Brilliant Lager
Λένε ότι δεν υπάρχει κακή δημοσιότητα. Ακούγοντας αυτή τη συμβουλή, η Shaftebury με έδρα την Βρετανική Κολομβία αποφάσισε να το διατυμπανίσει, όταν κυκλοφόρησε το πρόσφατο προϊόν της.
Η μαριχουάνα είναι μεγάλο μέρος της κουλτούρας της Δυτικής Ακτής, και η 4:20 είναι πάντα εκείνη η ώρα της ημέρας που τα μάτια κλείνουν βαριά (οι φήμες για την προέλευση του «4:20» ποικίλουν από μια κλήση στο ασύρματο ενός περιπολικού για μια σύλληψη κατόχων μαριχουάνας μέχρι τον αριθμό των ενεργών χημικών ουσιών στην κάνναβη). Έτσι, όταν η Shaftebury χρειάστηκε ένα όνομα για τη νέα τολμηρή της μπύρα, δεν χρειάστηκαν παρά να κοιτάξουν το ρολόι στην αίθουσα συνεδριάσεων τους.

3. Arrogant Bastard (Αλαζονικό Κάθαρμα)
Αν η μπύρα σου είναι πραγματικά καλή, μπορείς να την πεις όπως θέλεις και ο κόσμος θα την πιει. Το «Αλαζονικός Κάθαρμα» είναι απλά ένα πιασάρικο, αμφιλεγόμενο όνομα που σκέφτηκαν οι ιδιοφυίες στην Stone Brewing για να τραβήξουν την προσοχή.

2. Moose Drool (Σάλια Άλκης)
Σύμφωνα με το μύθο, οι ιδιοκτήτες της ζυθοποιίας κάθονταν κάτω από έναν παλιό πίνακα ζωγραφικής προσπαθώντας να βρουν όνομα για την μπύρα τους όταν ένας από τους δυο τελικά κοίταξε τον πίνακα και είδε μια άλκη να πίνει νερό από μια λίμνη, και υπήρχε μια λεπτή γραμμή νερού που έτρεχε στην κυματιστή επιφάνεια. «Είναι μια άλκη και της τρέχουν τα σάλια. Ας την πούμε Moose Drool», είπε.

1. Santa 's Butt Porter
Πολλοί πίνουν μπύρα κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ωστόσο, οι φανατικοί την απολαμβάνουν όλο το χρόνο. Αυτό σημαίνει πως οι ζυθοποιίες πρέπει να βρουν μια καλή μπύρα που να ικανοποιεί αυτούς τους καταναλωτές ακόμα και τον χειμώνα. Αυτή η μπύρα με το παράξενο όνομα είναι σε ένα μεγάλο βαρέλι (περίπου 490 λίτρα) που λέγετε butt (κώλος)! Οπότε σταματήστε να σκέφτεστε τον κώλο του Αϊ-Βασίλη, πριν βάλει εσάς και τους απόγονους σας, στη λίστα με τους άτακτους.

2 σχόλια:

  1. καλη σας ημερα
    απο μια βολτα στο ιντερνετ βρηκα το μπλογκ σας

    μπραβο κανετε καλη δουλεια μου αρεσει.

    παρακαλω απαντηστε μου στο εμαιλ μου (θα το βρειτε μεσα στο μπλογκ μου) γιατί δεν μπαίνω να βλέπω τις απαντήσεις στα σχόλια που αφήνω. πηγα στο επικοινωνία αλλά δε μου βγάζει τίποτα γι αυτό σας αφήνω σχόλιο εδώ.

    ευχαριστώ
    http://www.delfinaki-sunset.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και την επισήμανση. Το πρόβλημα λύθηκε. Θα χαρώ πολύ να σε βλέπω συχνά στην παρέα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή