Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Μια μικροσκοπική πόλη στο Χοτ Σπρινγκς του Αρκάνσας


Τα πάντα σε αυτόν τον μικροσκοπικό κόσμο είναι χειροποίητα από σπίρτα, συνδετήρες, καλώδια, κονσερβοκούτια και άλλα καθημερινά αντικείμενα.




Στη δεκαετία του 1930, κάθε Χριστούγεννα, ο -τότε έφηβος- Frank Moshinskie που ζούσε στη Λουιζιάνα έφτιαχνε μια μικρή πόλη για το τραινάκι του. Κάποια χρονιά, αποφάσισε να μην χαλάσει τη μινιατούρα.


Για δεκαετίες, ο Moshinskie συνέχισε να χτίζει τον μικροσκοπικό κόσμο του, μέχρι που έγινε τόσο μεγάλος και εντυπωσιακός που έγινε η ατραξιόν της γειτονιάς του. Τότε, το 1962, ένας ανεμοστρόβιλος διέλυσε την οροφή της μικροσκοπικής πόλης και ο Moshinskie χρησιμοποίησε τα χρήματα από την ασφαλιστική εταιρία για να μεταφέρει το μοντέλο στην πόλη Χοτ Σπρινγκς του Αρκάνσας, ένα από τα αγαπημένα του μέρη.


Σήμερα, οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στην Tiny Town, όπως ονομάζεται το μοντέλο, και να δουν όλα όσα την κάνουν μοναδική. Όλα όσα βλέπει κανείς έχουν γίνει από το μηδέν, με τη χρήση οποιοδήποτε υλικού μπορούσε να βρει ο Moshinskie. Από σπίρτα και πριονίδια, μέχρι οδοντογλυφίδες και ούτω καθεξής. Το πιο ακριβό κομμάτι που αγόρασε από κάποιο κατάστημα κόστιζε μόλις 4 δολάρια.


Η πόλη περιλαμβάνει ορόσημα και διασημότητες από όλες τις ΗΠΑ, καθώς και διαδραστικές περιοχές όπως ένα σκοπευτήριο σε μια μικροσκοπική γκαλερί και ένα μικρό πάτωμα όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν τις μικροσκοπικές φιγούρες να χορεύουν.



από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου