Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Pedro Rodrigues Filho, ο αληθινός "Dexter", ο δολοφόνος των κακοποιών


Ο Πέντρο Ροντρίγκες Φίλιο (Pedro Rodrigues Filho), γνωστός ως "Pedrinho Matador", δεν είναι ακριβώς ο Dexter, αλλά είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος που σκότωσε άλλους εγκληματίες. Κάτι που θα τον έκανε έναν από τους "καλύτερους" κατά συρροή δολοφόνους.



Ο Φίλιο είναι υπεύθυνος για τουλάχιστον 70 φόνους, 10 από τους οποίους διεπράχθησαν πριν καν φτάσει στα 18 του. Ο Ροντρίγκες στόχευε θύματα τα οποία, ως επί το πλείστον, δεν ήταν απλοί, καθημερινοί άνθρωποι. Ένας αναλυτής τον περιέγραψε ως τον "τέλειο ψυχοπαθή". Ο Φίλιο κυνηγούσε άλλους εγκληματίες και όσους τον είχαν αδικήσει.

Η ζωή του ξεκίνησε δύσκολα από την πρώτη στιγμή. Γεννήθηκε το 1954 στο Μινάς Γκεραίς της Βραζιλίας με τραυματισμένο κρανίο ως αποτέλεσμα ενός ξυλοδαρμού της μητέρας του από τον πατέρα του ενώ εκείνη ήταν έγκυος.

Ο Φίλιο διέπραξε τον πρώτο του φόνο μόλις στα 14 του. Θύμα του ήταν ο αντιδήμαρχος της πόλης του. Το θύμα είχε απολύσει τον πατέρα του, ο οποίος δούλευε σχολικός φύλακας, με τις κατηγορίες ότι έκλεψε τρόφιμα από το σχολείο. Έτσι, ο Φίλιο τον πυροβόλησε με ένα κυνηγετικό όπλο μπροστά στο δημαρχείο. Λίγο αργότερα, έκανε τον δεύτερο φόνο του. Δολοφόνησε έναν άλλο φύλακα, ο οποίος υποτίθεται ήταν ο πραγματικός κλέφτης.

Πήγε στην περιοχή Μοζί ντας Κρούζες του Σάο Πάολο. Εκεί, σκότωσε έναν έμπορο ναρκωτικών, συμμετείχε σε μερικές ληστείες και ερωτεύτηκε την Maria Aparecida Olympia. Οι δυο τους έζησαν μαζί, μέχρι που την σκότωσαν μέλη συμμορίας. Ο θάνατος της Olympia ώθησε το επόμενο ξέσπασμα του Φίλιο. Κυνήγησε και εντόπισε πολλούς από αυτούς που σχετίζονταν με τη δολοφονία της, τους βασάνισε και τους δολοφόνησε, ώστε να βρει τον άνθρωπο που σκότωσε την Olympia.

Η επόμενη διαβόητη δολοφονία του ήταν επίσης από εκδίκηση. Αυτή τη φορά, στόχος του ήταν ο ίδιος ο πατέρας του, ο άνθρωπος για τον οποίο διέπραξε την πρώτη του δολοφονία. Το θύμα είχε σκοτώσει τη μητέρα του με ένα μαχαίρι και ήταν έγκλειστος σε μια τοπική φυλακή. Ο Φίλιο τον επισκέφτηκε στη φυλακή, όπου τον δολοφόνησε μαχαιρώνοντάς τον 22 φορές.

Στη συνέχεια, πήγε τα πράγματα σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο...

Αφαίρεσε την καρδιά του πατέρα του και την μάσησε.


Τελικά, συνελήφθη στις 24 Μαΐου του 1973. Τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας με άλλους δύο εγκληματίες, εκ των οποίων ο ένας ήταν βιαστής. Όταν η αστυνομία άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου, ανακάλυψαν ότι ο Φίλιο είχε σκοτώσει τον βιαστή. Ήταν η αρχή ενός νέου κεφαλαίου καθώς στην φυλακή ήταν περιτριγυρισμένος από καταδίκους. Ο Φίλιο σκότωσε τουλάχιστον 47 συγκρατούμενούς του, που αποτελούν την πλειοψηφία των φόνων του. Έχει αναφερθεί ότι τα θύματά του ήταν φυλακισμένοι που ο ίδιος ένιωθε ότι ήταν άξιοι τιμωρίας.

Σε μια συνέντευξη, ανέφερε ότι ένιωθε ενθουσιασμό και χαρά όταν σκότωνε άλλους εγκληματίες. Επίσης δήλωσε ότι ο αγαπημένος του τρόπος ήταν μαχαιρώνοντας τα θύματα.

Αν και αρχικά ο Φίλιο καταδικάστηκε σε 128 χρόνια φυλάκισης, τα εγκλήματα που διέπραξε ενώ ήταν στη φυλακή, ανέβασαν την ποινή του στα 400 χρόνια. Ωστόσο, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Βραζιλίας, η μέγιστη ποινή φυλάκισης είναι 30 χρόνια. Εξέτισε επιπλέον τέσσερα χρόνια για τις δολοφονίες που έκανε στη φυλακή και το 2007 αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Πέντρο Ροντρίγκες Φίλιο είναι διαβόητος στη Βραζιλία, όχι μόνο για τους πολλούς φόνους που έχει διαπράξει, αλλά και για την υπόσχεση που έδωσε ότι θα συνεχίσει να δολοφονεί άλλους εγκληματίες.

από: ati

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου