Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Ένας φάρος με τόσα σκαλιά όσες οι μέρες ενός χρόνου, τόσα παράθυρα όσες οι εβδομάδες και τόσα επίπεδα όσοι οι μήνες


Ο όμορφος φάρος βρίσκεται στο Gatteville-le-Phare, στο γαλλικό διαμέρισμα Μάνχε στη ΝορμανδίαΑυτός ο γραφικός φάρος είναι ο δεύτερος ψηλότερος φάρος στη Γαλλία και ο τρίτος ψηλότερος παραδοσιακός φάρος στον κόσμο.


Ο πύργος βρίσκεται στην ακτή της Μάγχης και βοηθάει τους ναυτικούς με τα ισχυρά ρεύματα και τις θυελλώδεις θάλασσες στην περιοχή γύρω από το χωριό Μπαρφλέρ, μια περιοχή γεμάτη με ναυάγια. Όταν χτήστικε ο φάρος το 1774, είχε ύψος μόνο 25 μέτρα.


Τον 19ο αιώνα κατασκευάστηκε ένας δεύτερος, ψηλότερος φάρος δίπλα στον πρώτο. Αρχικά, ο πρώτος φάρος προοριζόταν να αναβαθμιστεί, αλλά δεν ήταν αρκετά ευρύς για να υποστηρίξει το πρόσθετο ύψος που πρότεινε ο αρχιτέκτονας. Έτσι, αφαιρέθηκε ο φανός του και μετατράπηκε σε σηματοφόρο πύργο, όπως χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα. Ο σημερινός φάρος ολοκληρώθηκε το 1835 και έχει ύψος 75 μέτρα.


Ο φάρος είναι σε χρήση ακόμη και σήμερα. Στους πρόποδες του φάρου στεγάζεται ένα μικρό μουσείο γεμάτο σχέδια, φωτογραφίες και αντικείμενα που αναφέρουν την ιστορία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου