Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Neversink Pit: Ένα φυσικό θαύμα με ύψος όσο μια 16όροφη πολυκατοικία


Διαθέτει σπάνια χλωρίδα και καταρράκτες.




Είτε πρόκειται για μια γεωλογική καταβόθρα, είτε για μια σπηλιά, η αξιοθαύμαστη Neversink Pit στην βόρεια Αλαμπάμα αποτελεί έμπνευση για τους φωτογράφους και τους ορειβάτες.


Πρόκειται για μια από τις πιο φωτογραφημένες καταβόθρες στις ΗΠΑ (ίσως και σε όλο τον κόσμο). Η καταβόθρα έχει πλάτος 12 μέτρα στην κορυφή, το βάθος της φτάνει τα 50 μέτρα και έχει διπλάσιο πλάτος από το άνοιγμα.


Η θέα από το πάτωμα της καταβόθρας είναι δυνατή μόνο για έμπειρους ορειβάτες και απαιτεί άδεια. Αλλά και μόνο η θέα από την κορυφή, αξίζει τη δύσκολη πεζοπορία που χρειάζεται για να φτάσει κανείς εκεί.


Το 1995, η Southeastern Cave Conservancy συγκέντρωσε κεφάλαια από δωρεές και αγόρασε την περιοχή που βρίσκεται η καταβόθρα στην προσπάθειά της να τη διατηρήσει σε παρθένα κατάσταση. Η υπηρεσία διατηρεί και εποπτεύει τη χρήση της, τόσο από τους επισκέπτες όσο και από τους σπηλαιολόγους, ενώ παρακολουθεί και οικολογικά θέματα. Ζητεί από τους επισκέπτες να ακολουθούν τις κατευθυντήριες οδηγίες της, ειδικά όταν πρόκειται για τους ευάλωτους πληθυσμούς νυχτερίδων της καταβόθρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου