Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Ο ναός των φιδιών στη Μαλαισία


Μπαίνεις, ανάβεις το θυμίαμα σου και απλώς αγνοείς τα ζωντανά φίδια τριγύρω σου...



Οι πιστοί επισκέπτονται τακτικά αυτόν τον ναό που βρίσκεται μόλις τρία χιλιόμετρα μακριά από το αεροδρόμιο του νησιού Πενάνγκ στη Μαλαισία. Ο ναός είναι γνωστός επειδή είναι γεμάτος με ζωντανές κροταλίνες (μια υποοικογένεια της οχιάς).


Ο Ναός των Φιδιών (επισήμως γνωστός ως Hock Hin Keong ή Cheng Hoon Giam) χτίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα προς τιμή του Chor Soo Kong, γνωστού και ως Qingshui, ενός βουδιστή μοναχού και θεραπευτή που γεννήθηκε στην Κίνα κατά τη διάρκεια της δυναστείας Σονγκ (960–1279). Ο μύθος αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο Chor Soo Kong προσέφερε καταφύγιο στα φίδια της ζούγκλας. Μετά την ανέγερση του ναού προς τιμήν του, λέγεται ότι τα φίδια άρχισαν να εμφανίζονται εκεί.


Τα φίδια πιστεύεται ότι μένουν ήσυχα χάρη στο θυμίαμα που καίγεται συνεχώς στο ναό. Οι ντόπιοι αναφέρουν ότι πολλά από τα εν λόγω φίδια, τα οποία είναι οχιές του Wagler και πράσινα δεντρόφιδα, τους έχει αφαιρεθεί το δηλητήριο. Στον ναό ισχυρίζονται ότι ποτέ κανείς δεν έχει δεχτεί κάποιο δάγκωμα από τα φίδια, αλλά καλά είναι να προσέχει κανείς τα χέρια και τα πόδια του...


Στην αυλή του ναού, δίπλα στο ναό, υπάρχει μια έκθεση που περιλαμβάνει πύθωνες και κόμπρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου