Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Μια μυστική συλλογή με παράξενα και μυστηριώδη αντικείμενα που ανακαλύφτηκε σε ένα ξεχασμένο δωμάτιο σε ένα παλιό σπίτι


Το Museum Obscurum είναι ένα αινιγματικό ερμάρι με παράξενα αντικείμενα ενός εκκεντρικού συλλέκτη του 19ου αιώνα, του Cornelius S.C. Rödder.



Ο Rödder ήταν ένας πλούσιος άνθρωπος που συγκέντρωνε οτιδήποτε του προκαλούσε έκπληξη -όπως κάνουν συχνά οι ιδιωτικοί συλλέκτες δηλαδή. Μετά από μια επίσκεψη στο Λονδίνο, το ενδιαφέρον του στράφηκε προς το μυστηριώδες, την κρυπτοτολογία και το απόκρυφο.

Το Παιδί του Δάσους - φωτογραφία

Ο Rödder έφτιαξε μια "σκοτεινή" συλλογή με μυστική είσοδο στο σπίτι του, όπου διατηρούσε έναν σκελετό βαμπίρ, μια συλλογή με νεράιδες και άλλα δείγματα του υπερφυσικού. Αυτή η μυστική συλλογή χάθηκε σχεδόν. Το 2017 όμως, το Museum Obscurum στη δανέζικη πόλη Nykøbing Falster ανακάλυψε μερικά κιβώτια πίσω από μια κλειδωμένη πόρτα σε ένα ξεχασμένο δωμάτιο.

Συλλογή με νεράιδες - φωτογραφία

Το μουσείο ανακατασκεύασε το σπίτι του Rödder και εξέθεσε την ασυνήθιστη συλλογή. Η συλλογή εκτός των άλλων διαθέτει έναν λυκάνθρωπο και έναν βαλσαμωμένο πλατύποδα, το κρανίο ενός Παιδιού του Δάσους και πολλά άλλα μυστηριώδη αντικείμενα, τόσο μυθολογικά όσο και διαφορετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου