Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Κάθε χρόνο, οι άνθρωποι σε μια αγγλική πόλη βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους κυνηγώντας ένα κεφάλι τυρί


Είτε είστε λάτρεις του τυριού είτε όχι, ο διαγωνισμός του τυριού που κυλάει στο Γκλόστερσαιρ θεωρείται εδώ και πολλά χρόνια ως ένας από τους πιο ενδιαφέροντες -και επικίνδυνους ταυτόχρονα- των ανοιξιάτικων εκδηλώσεων. Εσείς, τι θα μπορούσατε να κάνετε για το αγαπημένο τυρί της χώρας; Θα κατρακυλούσατε και θα πέφτατε στη βρωμιά;



Στο Cooper's Hill στο Γκλόστερσαιρ του Ηνωμένου Βασιλείου, λαμβάνει χώρα ο διαγωνισμός Cooper's Cheese-Rolling όπου συμβαίνουν πολλοί τραυματισμοί και διασείσεις. Είναι ίσως ο μοναδικός διαγωνισμός όπου οι άνθρωποι ανταγωνίζονται στο να κερδίσουν έναν κεφάλι τυρί, κυνηγώντας τον καθώς αυτός κυλάει κάτω από έναν λόφο. Ο κόσμος κατρακυλάει, τσουλάει ή γλιστράει προς τα κάτω ενώ κυνηγάει ένα διπλό κεφάλι τυριού γκλόστερ, το οποίο ζυγίζει 3,6 κιλά και ταξιδεύει με ταχύτητα 113 χλμ/ώρα. Οι περισσότεροι, αρχικά προσπαθούν να τρέξουν, αλλά ο λόφος είναι τόσο απότομος που οι περισσότεροι αμέσως αρχίζουν να κατρακυλούν.

Ο διαγωνισμός έχει τις ρίζες του πολύ παλιά. Ενώ ο πρώτος καταγεγραμμένος διαγωνισμός έλαβε χώρα το 1826, το γεγονός είναι ίσως ακόμα παλαιότερο. Κανείς όμως δεν ξέρει γιατί συμβαίνει.

Το 2010, ο "επίσημος" διαγωνισμός ακυρώθηκε επειδή έγινε το γεγονός έγινε πολύ δημοφιλές και προσέλκυσε τόσο πολύ κόσμο, που τα οχήματα πρώτων βοηθειών δεν μπορούσαν να φτάσουν όσους υπέφεραν από διάσειση και άλλους τραυματισμούς. Αυτό όμως δε σταμάτησε τον κόσμο και κάθε χρόνο εξακολουθεί να γίνεται "ανεπίσημα".

Το 2018, ο 30χρονος Chris Anderson κέρδισε το 22ο κεφάλι τυριού, στην 14χρονη σταδιοδρομία του στο διαγωνισμό με μώλωπες στα νεφρά, σπασμένα κόκαλα και διάσειση. Στον Anderson δεν αρέσει καν τυρί -εκτός από το τσένταρ, ο οποίος δηλώνει ότι αυτός ο αγώνας είναι "στο αίμα του". Αντ' αυτού, ο πρωτοπόρος σχεδιάζει να διεξάγει δημοπρασίες για να συγκεντρώσει χρήματα για έναν σκοπό, τον Joseph's Goal, ο οποίος χρηματοδοτεί την έρευνα για τη σπάνια αναπτυξιακή διαταραχή της παιδικής ηλικίας που είναι γνωστή ως μη κετωτική υπεργλυκιναιμία (nonketotic hyperglycinemia, ΝΚΗ).

Η νικήτρια του διαγωνισμού γυναικών του 2018 ήταν η 27χρονη Flo Early, η οποία νίκησε για τρίτη συνεχόμενη φορά. Μόλις κατέβηκε τον λόφο, οδηγήθηκε αμέσως στη σκηνή με τους γιατρούς με έναν εξαρθρωμένο ώμο, αλλά εμφανίστηκε αμέσως πίσω για να σηκώσει το τυρί που είχε κερδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου