Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Το σώμα του μεγαλύτερου καλαμαριού βρίσκεται διατηρημένο σε ένα ενυδρείο στην Φλόριντα των ΗΠΑ


Η Molly the Mollusk, όπως είναι γνωστό το καλαμάρι, έχει μήκος πάνω από 8 μέτρα.



Δεν είναι μυστικό ότι στα βάθη των ωκεανών παραμονεύουν μυστηριώδη πλάσματα. Η Molly the Mollusk (το Μαλάκιο), ένα κολοσσιαίο καλαμάρι, μας δίνει μια σπάνια ευκαιρία να δούμε ένα από αυτά τα αόρατα σε εμάς υποβρύχια ζώα.


Η Molly πιάστηκε κατά λάθος έξω από τις ακτές της Νέας Ζηλανδίας, στις 15 Μαρτίου του 1999, από μια αλιευτική τράτα. Το καλαμάρι μήκους 27 ποδών δόθηκε το ίδιο έτος στο Mote Marine Laboratory and Aquarium.


Λόγω της σπανιότητας των συναντήσεων με κολοσσιαία καλαμάρια, οι επιστήμονες συνεχίζουν τις έρευνες με την Molly ώστε να συμπληρώσουν τις γνώσεις μας. Ένα πράγμα που είναι γνωστό, ωστόσο, είναι ότι αυτά τα πλάσματα έχουν το μεγαλύτερο μάτι στο ζωικό βασίλειο. Για παράδειγμα, τα μάτια ενός είδους έχουν διάμετρο 11 ίντσες, δηλαδή περίπου 28 εκατοστά.


Η Molly μπορεί να είναι το πιο διάσημο έκθεμα του Mote, αλλά υπάρχουν και άλλα θαλάσσια ζώα όπως μανάτοι, καρχαρίες, μέδουσες, ανεμώνες, βίδρες κ.ά.. Από τον Ιούλιο του 2018, υπάρχει και μια έκθεση τέχνης με γλυπτά κατασκευασμένα από πλαστικά που έχουν μαζέψει από τη θάλασσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου