Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Πιλότοι δίπλανων από μια άλλη οπτική γωνιά


Οι φωτογραφίες που θα δείτε είναι τραβηγμένες κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών πτήσεων δίπλανων πριν και μετά αφότου οι ΗΠΑ μπήκαν στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια και στο Σαν Αντόνιο του Τέξας.Οι περισσότερες είναι τραβηγμένες συνήθως από τον εκπαιδευτή. Κάποιες είναι από τον πιλότο. Όλες όμως είναι τραβηγμένες κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών πτήσεων σε εκπαιδευτικά πεδία.


Ενώ τόσο τα μονόπλανα όσο και τα δίπλανα αναπτύχθηκαν τα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα, ήδη από το 1914 τα δίπλανα ήταν το επίκεντρο στις αεροναυτικές δραστηριότητες.

Η μηχανή με την οποία τραβήχτηκαν αυτές οι φωτογραφίες είναι η Vest Pocket Kodak (VPK) -γνωστή ως "Soldier's Camera" (κάμερα του στρατιώτη). Για την εποχή της ήταν μια πολύ λεπτή κάμερα που προοριζόταν να χωράει σε ένα γιλέκο ή στην τσέπη ενός γιλέκου. Στην αγορά από το 1912 ως το 1926, ήταν εξαιρετικά δημοφιλής και πωλήθηκαν περισσότερα από δύο εκατομμύρια κομμάτια.


Η VPK είχε κάποιους τεχνικούς περιορισμούς. Δεν έκανε focus σε απόσταση μικρότερη από έξι πόδια και είχε επίσης αργή ταχύτητα κλείστρου.

Οι εικόνες προέρχονται από δύο ξεχωριστές συλλογές στο San Diego Air and Space Museum. Η πρώτη είναι η συλλογή του Walt Claverie, ενός πιλότου που εκπαιδεύτηκε το 1912 στη σχολή αεροπορίας Curtiss Aviation. Ο Walt συνέχισε να πετάει στη σχολή μέχρι το 1915 και έγινε εκπαιδευτής του αμερικανικού στρατού το 1917.


Η δεύτερη ανήκει στον Paul Aldin Smith. Ο Smith γεννήθηκε στο Οχάιο το 1895 και πέταξε στο Kelly Field από το 1917 ως το 1920. Αποστρατεύτηκε τιμητικά με 100% επίδομα αναπηρίας, λόγω πολλών τραυματισμών στην πλάτη, τους γοφούς και τα πόδια.από: mashable

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου