Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Το τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο βουνό Ingino της Ιταλίας


Κάθε Χριστούγεννα, η μικρή μεσαιωνική πόλη Gubbio, στην βόρεια Ιταλία, φωτίζει το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στις πλαγιές του όρους Ingino που βρίσκεται έξω από την πόλη.Δεν πρόκειται για πραγματικό δέντρο, αλλά για σύνθεση με φωτάκια σε σχήμα δέντρου. Το δέντρο διατρέχει 650 μέτρα της πλαγιάς του βουνού και αποτελείται από χιλιάδες πολύχρωμα λαμπιόνια και καλώδια συνολικού μήκους 10 χλμ. Ένα άστρο στην κορυφή καλύπτει έκταση πάνω από 1.000 τετ. μέτρα και αποτελείται από 250 φωτάκια. Το 1991 το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες το ονόμασε "το μεγαλύτερο δέντρο του κόσμου".


Η παράδοση ξεκίνησε όταν οι κάτοικοι της πόλης αποφάσισαν να γιορτάσουν διαφορετικά τα Χριστούγεννα και άναψαν το πρώτο δέντρο το 1981. Από τότε, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στις 7 Δεκεμβρίου, ανάβουν το δέντρο το οποίο παραμένει φωτισμένο για ένα μήνα. Το 2011, το δέντρο άναψε ο ίδιος ο Βενέδικτος ΙΣτ', με έναν εικονικό διακόπτη από το γραφείο του στο Βατικανό.


Το περίγραμμα του δέντρου παραμένει μόνιμα στο βουνό. Κάθε χρόνο, μια ομάδα εθελοντών ελέγχει τα καλώδια και τις λάμπες στο δάσος στο Ingino για τρεις μήνες κάθε χρόνο. Από το 2010, η ισχύς που απαιτείται για το φωτισμό του δέντρου παρέχεται από ηλιακές κυψέλες.

Το δέντρο θεωρείται η αποθέωση του πολιούχου της πόλης, του Sant-Ubaldo, ενός επισκόπου του 12ου αιώνα που είναι θαμμένος στη Basilica di Sant'Ubaldo στην κορυφή του βουνού, εκεί που βρίσκεται το άστρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου