Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Τραγούδια που έχουν γραφτεί για διαβόητους serial killers


Από τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη μέχρι τον Charles MansonΤο VH1 έψαξε και συγκέντρωσε τα τραγούδια που έχουν γραφτεί για τους μεγάλους μανιακούς δολοφόνους της παγκόσμιας ιστορίας. Δείτε τα αναλυτικά εδώ.

The Dead Boys - Son Of Sam (φωτογραφία στην αρχή)
Το καλοκαίρι του 1977 ο David Berkowitz, γνωστός και ως The Son Of Sam, έσπειρε τον τρόμο σε 5 δήμους της Νέας Υόρκης σκοτώνοντας έξι και τραυματίζοντας άλλους 7.

Judas Priest - The Ripper
Το τραγούδι είναι εμπνευσμένο από τον Τζακ των Αντεροβγάλτη, τον πρώτο serial killer της νεότερης εποχής.

Slayer - Psychopathy Red
Προς τιμή του Ρώσου serial killer Andrei Chikatilo, που δολοφόνησε αγρίως τουλάχιστον 52 γυναίκες και παιδιά από το 1978 ως το 1990.

The Hollywood Squares - Hillside Strangler
Αφιερωμένο στα ξαδέρφια Kenneth Bianchi και Angelo Buono που βίασαν, βασάνισαν και σκότωσαν 10 γυναίκες μέσα σε 4 μήνες, από τα τέλη του 1977 μέχρι τις αρχές του 1978, στην περιοχή του Λος Άντζελες.

Jane’s Addiction - Ted, Just Admit It
Το τραγούδι πήρε τον τίτλο του από τον βίαιο serial killer Ted Bundy, ο οποίος ομολόγησε 30 φόνους νεαρών γυναικών και πιθανόν υπεύθυνο για ακόμα περισσότερους στα μέσα της δεκαετίας του 1970.

The Mentally Ill - Gacy’s Place
Εμπνευσμένο από τον "Killer Clown", John Wayne Gacy Jr., ο οποίος σκότωσε τουλάχιστον 33 νεαρούς άντρες και αγόρια από το 1972 ως το 1978 στα προάστια του Σικάγο.

John 5 - Noche Acosador
Το τραγούδι μεταφράζεται ως "νυχτερινός κυνηγός", το παρατσούκλι του serial killer Richard Ramirez, ο οποίος τρομοκράτησε την Καλιφόρνια στις αρχές του 1980 με βιασμούς, εισβολές σε σπίτια και δολοφονίες.

The Adverts - Gary Gilmore’s Eyes
Αν και δεν ήταν serial killer, ο Gilmore καταδικάστηκε σε θάνατο για δυο φόνους και ήταν ο πρώτος που εκτελέστηκε μετά από 10 χρόνια στις ΗΠΑ. Μετά το θάνατό του, διάφορα μέρη του σώματός του δωρίστηκαν σε ανθρώπους που αναζητούσαν μοσχεύματα, εξ ου και το τραγούδι.

Soulfly - Jeffrey Dahmer
Πολλά από τα τραγούδια για τον "Milwaukee Cannibal", ο οποίος βίασε, δολοφόνησε, διαμέλισε και σε κάποιες περιπτώσεις έφαγε 17 άντρες και αγόρια από το 1978 ως το 1991.

Mudvayne - Nothing to Gein
Ο Ed Gein, μπορεί να σκότωσε μόνο δυο γυναίκες, αλλά έγινε πρωτοσέλιδο επειδή ξέθαβε νεκρούς και αφαιρούσε το δέρμα τους, που έπειτα τα έραβε και τα φορούσε ως "γυναικεία στολή". Ήταν η πηγή έμπνευσης για τον serial killer Buffalo Bill στο "Η Σιωπή των Αμνών".

Sonic Youth & Lydia Lunch - Death Valley ’69


Προς τιμή του Τσαρλς Μάνσον και της Οικογένειας, που στις 20 Ιουλίου του 1969, δολοφόνησαν την Σάρον Τέιτ -και άλλους τέσσερις- σύζυγο του σκηνοθέτη Ρόμαν Πολάνσκι.


Throbbing Gristle - Leeds Ripper
Προς τιμή του Άγγλου serial killer Peter William Sutcliffe, γνωστού ως "The Yorkshire Ripper", ο οποίος καταδικάστηκε για το φόνο 13 γυναικών και την απόπειρα δολοφονίας εφτά ακόμη το 1981.

Macabre - Zodiac
Το συγκρότημα έκανε καριέρα τραγουδώντας δολοφονίες όλων των ειδών, ανάμεσα τους και τον Zodiac, ο οποίος τρομοκράτησε την βόρεια Καλιφόρνια και παραμένει ασύλληπτος.

από: kamarinia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου