Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Ένας τεράστιος κήπος στην έρημο του Ντουμπάι


Ο μεγαλύτερος κήπος με λουλούδια βρίσκεται στην έρημο έξω από το Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.




Ο Dubai Miracle Garden άνοιξε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013, είναι ο παγκόσμιος ηγέτης, όταν πρόκειται για τεράστιους ανθόκηπους, με 150 εκατομμύρια λουλούδια και υπερνικάει τον κοντινότερο ανταγωνιστή του, τον Keukenhof στην Ολλανδία με 7 εκατομμύρια άνθη τουλίπας. Πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο αφιερωμένο στα λουλούδια, με παγώνια, κάστρα, μύλους, σπίτια, αυτοκίνητα, μια γιγαντιαία γυναίκα και ένα αντίγραφο του ψηλότερου κτιρίου του κόσμου, το Burj Khalifa, όλα φτιαγμένα από λουλούδια. Η είσοδος είναι ένα τεράστιο (ψεύτικο) λουλούδι. Σε μια έκταση περίπου 2 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδών, το συγκρότημα περιλαμβάνει ένα τζαμί, ένα floral ρολόι και τον πρώτο κήπο με πεταλούδες της περιοχής.


Το μεγαλύτερο μέρος των λουλουδιών παραμείνει το ίδιο χρόνο με το χρόνο, αν και κάθε φθινόπωρο, που ο κήπος κλείνει -λόγω του θερμού αραβικού καλοκαιριού- μερικά από αυτά αλλάζουν. Το πάρκο περιλαμβάνει τουλάχιστον 45 διαφορετικά είδη λουλουδιών που εισάγονται από όλο τον κόσμο, πολλά από τα οποία είναι δύσκολο να καλλιεργηθούν στην έρημο και είναι σπάνια στη Μέση Ανατολή, όπως γεράνια, κατιφέδες, καλέντουλες και πετούνιες.


Εκτός του ότι είναι ο μεγαλύτερος κήπος του κόσμου λόγω του αριθμού των λουλουδιών, ο Κήπος κατέχει και το ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη δημιουργία με λουλούδια. Το βραβείο απονεμήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 για ένα Airbus A380, που έχει μήκος 230 πόδια και περιλαμβάνει περισσότερα από 500.000 φρέσκα λουλούδια και φυτά και κατασκευάστηκε πάνω σε ένα πλαίσιο από ανακυκλωμένα υλικά.


Εκτός από τα γλυπτά μεγάλης κλίμακας, ο Κήπος διαθέτει τμήμα με φαρμακευτικά φυτά και τμήμα με φρούτα και λαχανικά.


Το πιο εντυπωσιακό πράγμα του Κήπου είναι ότι τροφοδοτείται με ανακυκλωμένα απόβλητα -ο κήπος χρησιμοποιεί 200.000 λίτρα νερό την ημέρα. Η εγκατάσταση χρησιμοποιεί ένα σύστημα στάγδην άρδευσης. Οι σωλήνες βρίσκονται μέσα στο χώμα και όχι παράλληλα στα φυτά στην επιφάνεια, βοηθώντας έτσι να αποφευχθεί η εξάτμιση.


από: mental floss

2 σχόλια: