Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Movember - Ο μήνας του μουστακιού


Κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου κάθε χρόνο, η φιλανθρωπική εκδήλωση Movember ζητάει από τους άντρες παγκοσμίως να καλλιεργήσουν μουστάκι με σκοπό τη συγκέντρωση εσόδων αλλά και την αφύπνιση σε θέματα ανδρικής υγιεινής όπως για παράδειγμα ο καρκίνος του προστάτη. Το Movember ξεκίνησε στην Αυστραλία το 2003 και από τότε έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως.



Την 1η του Νοεμβρίου, οι άντρες -γνωστοί ως Mo Bros- εγγράφονται στην επίσημη σελίδα του Movember με φρεσκοξυρισμένο πρόσωπο και για το υπόλοιπο του μήνα αφιερώνονται στο να καλλιεργήσουν μουστάκι. Ενώ οι Mo Bros αφήνουν μουστάκι, οι Mo Sistas, οι κυρίες δηλαδή που τους υποστηρίζουν ή αγαπούν τα μουστάκια, αποτελούν σημαντικό μέρος του Movember. Με τη βοήθεια τους "στρατολογούνται" νέοι Mo Bros και ενημερώνουν για θέματα ανδρικής υγείας. Στο τέλος του μήνα, παραδοσιακά οι Mo Bros και οι Mo Sistas γιορτάζουν με ένα πάρτι όπου ανακηρύσσεται η Mis Movember και ο Man of Movember.

Γιατί όμως;
Επειδή οι άνδρες δεν είναι και τόσο ευαισθητοποιημένοι σχετικά με τα πολύ σοβαρά θέματα υγείας που αντιμετωπίζουν, συχνά είναι απρόθυμοι να δουν γιατρό για κάποια ασθένεια ή να πάνε για τακτικούς ιατρικούς ελέγχους. Στόχος του Movember είναι να αλλάξουν αυτές οι συμπεριφορές, κάνοντας την ανδρική υγεία διασκέδαση επανατοποθετώντας τα μουστάκια στο πρόσωπο της μόδας και στο ενδιάμεσο να ενημερώσει για θέματα υγείας των ανδρών.

Επίσημη ιστοσελίδα: movember.com
Επίσημη σελίδα του Movember Ελλάδας στο facebook: Movember Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου