Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Η Μονρόε αναπαριστώντας 5 σύμβολα του σεξ


Για πολλούς, η Μέριλιν Μονρόε είναι το sex symbol που υπερκάλυψε όλες τις άλλες γυναίκες που τους αποδόθηκε αυτός ο χαρακτηρισμός.

Το 1957 σε μια φωτογράφηση με τον Richard Avedon, η Μέριλιν υποδύθηκε 5 διάσημες γυναίκες, που και οι πέντε άφησαν το σημάδι τους στο hall of fame της σεξουαλικότητας -σε μια εποχή που σέξι δεν σήμαινε πως έπρεπε κάποια να μένει γυμνή, ή και σχεδόν γυμνή.



Τζιν Χάρλοου (εικόνα πάνω)


Γνωστή σαν "Ξανθιά Βόμβα" χάρη στο πλατινέ μαλλί της, η καριέρα και η ζωή της αντικατοπτρίζουν τραγικά εκείνη της Μονρόε.

Κλάρα Μπόου



Ένα σύμβολο του σεξ στην εποχή του βωβού κινηματογράφου, είναι η προσωποποίηση των ανέμελων έφηβων γυναικών της εποχής. Ο μποέμικος τρόπος ζωής και ο δυναμικός χαρακτήρας της την έκαναν κοινωνικά μη αποδεκτή στο Χόλυγουντ -η "ατυχία" του να γεννηθεί σε μια εποχή χωρίς παπαράτσι.
Η πίεση της δόξας, τα δημόσια σκάνδαλα και η υπερκόπωση επιβάρυναν την ήδη άσχημη συναισθηματική της υγεία. Κατέληξε σε άσυλο πριν εγκαταλείψει το Χόλυγουντ και τελικά πεθάνει από καρδιακή ανεπάρκεια στα 60 της.

Λίλιαν Ράσελ



Η Ράσελ ήταν από τις πιο διάσημες ηθοποιούς και τραγουδίστριες στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου, γνωστή για την ομορφιά και το στυλ της, καθώς και για τη φωνή της και την σκηνική της παρουσία. Ήταν πολύ ενεργή στα κοινωνικά δρώμενα και χρησιμοποιούσε την εικόνα της για να υποστηρίξει τις σουφραζέτες.
Πέθανε το 1922, αμέσως μόλις είχε ολοκληρώσει μια διερευνητική αποστολή για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στην Ευρώπη. Στο ταξίδι της επιστροφής, υπέφερε από ελαφρά τραύματα που οδήγησαν σε επιπλοκές και πέθανε λίγο αργότερα. Θάφτηκε με στρατιωτικές τιμές.

Θέντα Μπάρα



Ηθοποιός του βωβού κινηματογράφου η Θέντα Μπάρα ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς ηθοποιούς και ένα από τα πρώτα sex symbol. Οι ρόλοι της σαν femme fatale και τα ανατολίτικα κουστούμια της, της έδωσαν το παρατσούκλι "The Vamp".
Τα στούντιο την προωθούσαν με μεγάλες καμπάνιες και την παρουσίαζαν σαν κόρη μιας Γαλλίδας ηθοποιού και ενός Ιταλού γλύπτη που γεννήθηκε στην Αίγυπτο. Υποστήριζαν πως είχε ζήσει τα πρώτα της χρόνια στη Σαχάρα κάτω από τη Σφίγγα, έπειτα πήγε στη Γαλλία και έγινε ηθοποιός. Για την ακρίβεια, η Μπάρα ποτέ δεν πήγε στην Αίγυπτο ή τη Γαλλία. Την αποκαλούσαν το "Ερπετό του Νείλου" και την ωθούσαν να μιλάει για τον μυστικισμό και τον αποκρυφισμό στις συνεντεύξεις της.
Πέθανε από καρκίνο το 1955.

Μαρλέν Ντίτριχ



Θεωρείτε η 9η καλύτερη ηθοποιός όλων των εποχών από το American Film Institute (AFI) -η Μονρόε ήταν 6η στη λίστα. Η Ντίτριχ ξεκίνησε την ηθοποιία στην Γερμανία, με μικρούς ρόλους μέχρι που γύρισε το "Γαλάζιος Άγγελος" και μετακόμισε στο Χόλυγουντ. Ακολούθησε μια περίοδος μεγάλης φήμης και αναγνώρισης. Σταμάτησε την καριέρα της και εγκατέλειψε την μεγάλη οθόνη, παίζοντας αποκλειστικά σε καμπαρέ. Προς το τέλος της ζωής της έγινε πολύ μοναχική και πέθανε το 1992 σε ηλικία 90 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου