Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Τα μαγευτικά χρώματα του Landmannalaugar στην Ισλανδία

Ανατολή του Ήλιου πάνω από τα βουνά

Στο Landmannalaugar, ο ψυχρός Αρκτικός άνεμος που φυσάει είναι τόσο εντυπωσιακός όσο και οι ασυνήθιστες αποχρώσεις του τοπίου. Τα έντονα χρώματα του ουρανού καθρεφτίζονται σε παγωμένες λίμνες και τα αρχαία ηφαίστεια καταλήγουν σε αποχρώσεις του απαλού ροζ, το κόκκινο της σκουριάς και σταχτί γκρι. Πεδιάδες που μοιάζουν σαν ραδιενεργές εξαιτίας των πράσινων βρύων, σε μια ηφαιστειογενής περιοχή.Άγρια λουλούδια


Αρκτική ανατολή


Ρυάκι πάνω από βότσαλα


Ένας παγωμένος ποταμός περνά πάνω από βότσαλα καθώς βγαίνει από το φαράγγι Jökulgil. Παρά την ομορφιά του, το φαράγγι ήταν ανεξερεύνητο για πάρα πολλά χρόνια. Οι κτηνοτρόφοι που τα πρόβατα τους χάνονταν εκεί μέσα δεν τα έψαχναν γιατί πίστευαν πως ζούσαν εγκληματίες.


Βρύα, χιόνι και μπλε ουρανός στο Brennisteinsalda


Αυτοί οι σχηματισμοί στο Heklusandar είναι από λάβα. Για την ακρίβεια, όλη η μαύρη έκταση είναι από λάβα.


Ένα κοντινό στα βουνά του Landmannalaugar. "Στα τέλη Ιουνίου υπήρχε πάρα πολύ χιόνι στα highland του Landmannalaugar", αναφέρει ο φωτογράφος. Οι γκρίζες ραβδώσεις στο χιόνι είναι απομεινάρια στάχτης από την έκρηξη του Grímsvötn από το 2011.


Χιονισμένη ακτογραμμή


Τα βαθιά και παγωμένα νερά της λίμνης Ljótipollur. Αυτή η λίμνη είναι προϊόν ηφαιστειακής έκρηξης που συνέβη το 1480. Ονομάστηκε Ljótipollur, που σημαίνει "άσχημη λίμνη"!


Το ενεργό ηφαίστειο Hattfell στα νότια του Landmannalaugar.


Λίμνες περιτριγυρισμένες από βρύα. Οι λίμνες είναι στην πραγματικότητα αργά κινούμενα κομμάτια του παγετώδη ποταμού Tungnaá.

φωτογραφίες: Örvar Atli Þorgeirsson

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου