Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ο "εσωτερικός κόσμος" μιας Nikon D700

φωτογραφία: Martin Kozák

"Αν έχεις τύχει διάβαινε", λέει μια παροιμία και μάλλον ο Τσέχος φωτογράφος Honza Martinec δεν έχει. Μέσα από την ατυχία του όμως, μπορούν οι λάτρεις της Nikon D700 να δουν από τι αποτελείται. Υπόψιν πως η μηχανή -το σώμα μόνο- κοστίζει γύρω στα 2.000 ευρώ!
 
 

Ο φωτογράφος έκανε ένα λάθος πίσω βήμα ενώ βρισκόταν σε μια προβλήτα και έπεσε στο νερό με την D700 και ένα φακό Nikkor 70–200 f/2.8 VR II -με αξία γύρω στα 2.400 δολάρια- να κρέμονται στον λαιμό του.

Αν και δεν έμεινε σχεδόν καθόλου στο νερό και έβγαλε αμέσως την μπαταρία για να στεγνώσει, μετά από μια εβδομάδα αναμονής ανακάλυψε πως δεν έβγαζε πλέον φωτογραφίες και η LCD οθόνης της είχε σπάσει. Η εστίαση δούλευε όμως.

Έστειλε την μηχανή στο τοπικό κατάστημα της Nikon για να δει πόσο θα του στοίχιζε η επισκευή της. Αποφάσισε πως δεν άξιζε καν ο κόπος, μιας και του είπαν πως θα του έβγαινε πιο πολύ και από το αν αγόραζε μια καινούργια. Ο δε φακός για να επισκευαστεί έπρεπε να δώσει άλλα 1.600 ευρώ. Έτσι την έδωσε στον επίσης Τσέχο φωτογράφο Martin Kozák για να την ανοίξει. Ο Kozák χρειάστηκε 1 1/2 ώρες για να τακτοποιήσει τα εξαρτήματα όπως τα βλέπετε στη φωτογραφία και αφού πρώτα την διέλυσε.

Ο Kozák ανέφερε πως βρήκε 260 βίδες μέσα στην κάμερα.

Ο αισθητήρας autofocus

Παντού κώδικες QR

Οι βίδες

Το 12,1 megapixel full-frame αισθητήρας στο εσωτερικό της μηχανής

Το κλείστρο

Η μπάρα με τις πληροφορίες στην οθόνη του σκόπευτρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου