Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Η πρώτη φωτογραφία 1 Terapixel είναι γεγονός!


Ο Γερμανός φωτογράφος Daniel Richter στις 19 Οκτωβρίου του 2012 ξεκίνησε ένα project, φωτογραφίζοντας ένα μνημείο στην κορυφή των λόφων Kyffhäuser. Στην ουσία πρόκειται για μια πολλαπλών λήψεων εικόνα -συνολικά 36.000 extreme high resolution εικόνες- με διαστάσεις 40x272,210px(μήκος)x92,970px(ύψος). Το όλο, 1 Terapixel (1,012,294,548,000px)!Δείτε ακόμη:
Η πρώτη φωτογραφία της Γης από τον Βόρειο Πόλο
Η μεγαλύτερη φωτογραφία του πλανήτη μας!
Ακόμα μια τεράστια φωτογραφία του πλανήτη μας
84 εκατομμύρια αστέρια σε μια φωτογραφία!

Το project ακόμη ανεβαίνει στη σελίδα -το πρώτο στάδιο έχει ολοκληρωθεί- και θα είναι online στις 20 Νοεμβρίου του 2012. Στο δεύτερο στάδιο η εικόνα θα είναι 2 Terapixel και στο τελευταίο στάδιο 4 Terapixel!

Όπως γράφει και ο ίδιος ο φωτογράφος στη σελίδα, "Είναι η πρώτη multiviewpoint Gigapixel φωτογραφία του κόσμο, αν και είναι δοκιμαστική. Δυστυχώς η παλιά καλή μου Nikon D300 σταμάτησε να λειτουργεί μετά από τη λήψη 14000 εικόνων σε 18 διαφορετικές λήψεις -δεν κάνει focus σωστά".

Δείτε την φωτογραφία εδώ.

Οι λόφοι Kyffhäuser βρίσκονται στα σύνορα της Θουριγγίας με την Σαξωνία-Άνχαλτ στην Γερμανία. Αποτελούν σημαντικό κομμάτι της Γερμανικής μυθολογίας καθώς θεωρείται το μέρος που ξεκουράζεται ο Αυτοκράτορας Φρειδερίκος Α' Βαρβαρόσσα. Το όνομα μάλλον σημαίνει κορυφή. Σύμφωνα με το μύθο, ο Βαρβαρόσσα δεν έχει πεθάνει -πνίγηκε ενώ προσπαθούσε να περάσει τον ποταμό Σαλέφ στην Κιλικία κατά την διάρκεια της Γ' Σταυροφορίας (1189)- αλλά κοιμάται κάτω από τους λόφους, καθισμένος σε έναν πέτρινο θρόνο. Ο Βαρβαρόσσα υποτίθεται περιμένει να επέμβει σε κάποια πολύ δύσκολη στιγμή για να σώσει τη χώρα του (τι μου θυμίζει...). Το Kyffhäuser Monument -που φωτογράφησε ο Richter- κατασκευάστηκε το 1896, και παρουσιάζει τον Γερμανό Αυτοκράτορα Γουλιέλμο Α' και τον Βαρβαρόσσα.

πηγές: en.wikipedia.org, en.wikipedia.org, el.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου