Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Μια Βίβλος του έσωσε τη ζωή

Ο ευσεβής χριστιανός Kurt Geiler ποτέ δεν πήγε κάπου χωρίς τη Βίβλο του. Αυτή του η πίστη τον έσωσε το 1917, όταν το πολύτιμο, δερματόδετο βιβλίο του έσωσε τη ζωή.

Στην ατέρμονη μάχη των χαρακωμάτων στη βορειοανατολική Γαλλία, ο Γερμανός πεζικάριος κοιμόταν -όπως πάντα- με τη Βίβλο του, κάτω από το κεφάλι. Χωρίς προειδοποίηση, ένα άμεσο χτύπημα κατέστρεψε το χαράκωμα του σχεδόν εντελώς, τραυματίζοντας και σκοτώνοντας πολλούς από τους συντρόφους του. Ο Geiler δεν έπαθε τίποτε και κατάφερε να βγει από τα συντρίμμια. Αργότερα, όταν βρήκε την Βίβλο του, ανακάλυψε προς μεγάλη του έκπληξη, ότι τον είχε σώσει το ιερό βιβλίο.


Ο γιος του, ο καθηγητής Gottfried Geiler, από τη Λειψία, δήλωσε: "Ένα μεγάλο θραύσμα 4 εκατοστών έσχισε την Βίβλο που ήταν κάτω από το κεφάλι του. Πέρασε από μέσα, αλλά όχι εντελώς και έτσι σώθηκε ο πατέρας μου. Είναι αλήθεια ότι η Αγία Γραφή, η οποία έχει διατηρηθεί από τότε ως πολύτιμο ενθύμιο στην οικογένεια, ήταν πραγματικά η σωτηρία του."


Ο εγγονός του Geiler, Markus Geiler, είπε ότι αυτή η Αγία Γραφή αντιμετωπίζεται σαν "οικογενειακό αντιπολεμικό μνημείο". "Θυμάμαι τον πατέρα μου να με οδηγεί στη βιβλιοθήκη του, να την ανοίγει και να παίρνει την Αγία Γραφή που ήταν τυλιγμένη σε χοντρό χαρτί. 'Κοίτα, αυτό έσωσε τη ζωή του παππού σου', μου είπε."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου