Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Illustration εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία vol. 2

Η γέννηση του Πήγασου - πηγή

Όταν ο Περσέας αποκεφάλισε τη Μέδουσα, που είχε καταστήσει έγκυο ο Ποσειδώνας, ξεπήδησαν από τη τομή ο Χρυσάωρας, πατέρας του Γυριόνη και ο Πήγασος το φτερωτό άλογο. Κατά μια μαρτυρία, ο Πήγασος γεννήθηκε από το αίμα που έπεσε στη θάλασσα. Τότε ο Περσέας ιππεύοντας αυτόν κατάφερε να διαφύγει τη καταδίωξη των άλλων δύο γοργόνων, αδελφών της Μέδουσας ή, με την πιο συνηθισμένη μορφή του μύθου, με τα φτερωτά σανδάλια του. Ο Πήγασος ήταν συνεπώς γιος του Ποσειδώνα και της Μέδουσας (πηγή).

Το πρώτο μέρος εδώ.




Δείτε ακόμη:
Wallpaper με θέμα την Ελλάδα

Αφροδίτη - πηγή


Αθηνά - πηγή


Δίας - πηγή


Ήρα - πηγή


Ποσειδών - πηγή


Άτλας - πηγή


Ήφαιστος - πηγή


Άδης - πηγή


Αθηνά - πηγή


Άρης - πηγή


Ύπνος - πηγή
Ήταν θεός ή δαίμονας, που αποτελούσε την προσωποποίηση του ύπνου. Σύμφωνα με τον Ησίοδο στη Θεογονία, ο Ύπνος και ο δίδυμος αδελφός του, ο Θάνατος, ήταν «δεινοί Θεοί» που κατοικούσαν στον Τάρταρο, παιδιά της Νύχτας και του Ερέβους. Ο Ύπνος μυθολογείται ότι είχε είτε χίλιους, είτε τρεις γιους ή αδελφούς (εκτός από τον Θάνατο): τον Μορφέα, τον Φοβήτορα και τον Φάντασο - πηγή.


Φοίβη - πηγή
Η Φοίβη (= «Φωτίζουσα» στα αρχαία ελληνικά) ήταν Τιτανίδα, κόρη του Ουρανού και της Γαίας. Οι Ρωμαίοι ποιητές την ονόμαζαν Θεά του Φεγγαριού. Με τον Τιτάνα Κοίο γέννησε την Αστερία, την Εκάτη και τη Λητώ. Η Άρτεμις ήταν εγγονή της, τη θεωρούσαν επίσης θεά του φεγγαριού και έφερε το όνομα Φοίβη - πηγή.


Νυξ - πηγή
Στην ελληνική μυθολογία είναι γνωστή η θεότητα που προσωποποιούσε τη νύχτα. Αναφέρεται ιδιαίτερα από τους αρχαίους Έλληνες ποιητές, αλλά η μεγάλη σημασία της στην ελληνική μυθολογία υπερβαίνει τα απλά λογοτεχνικά πλαίσια. Ήταν κυρίαρχη αρχέγονη και κοσμογονική μορφή, την οποία φοβόταν και σεβόταν ακόμα και ο ίδιος ο Δίας. Σύμφωνα με τη Θεογονία του Ησιόδου, η Νυξ είχε γεννηθεί από το Χάος και ήταν μητέρα πολλών προσώπων - πηγή


Ηρώ - πηγή
Η Ηρώ ήταν ιέρεια της Αφροδίτης η οποία κατοικούσε σε ένα πύργο στην πόλη της Σηστού, στην ευρωπαϊκή ακτή του Ελλησπόντου - πηγή.


Λευκίππη - πηγή
Μία από τις Ωκεανίδες. Αποτελεί ιδεατή ανθρωπόμορφη δευτερεύουσα θεότητα συνυφασμένη με την εικόνα των λευκών κορυφών των μικρών κυμάτων της θάλασσας - πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου