Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Το "Dark Hedges" της Ιρλανδίας


 
Το "Dark Hedges" είναι ένας τμήμα του Bregagh Road κοντά στο Armoy, στην Ιρλανδία, που μοιάζει σαν έρχεται κατευθείαν από από τα βάθη του Κελτικού λυκόφωτος. Τα τελευταία 300 χρόνια, οι οξιές που βρίσκονται εκατέρωθεν του δρόμου έχουν ενωθεί και δημιουργούν ένα φυσικό, θολωτό τούνελ όπου το φως και η σκιά παίζουν ανάμεσα στα κλαδιά.
 

Οι οξιές είχαν φυτευτεί από την οικογένεια Stuart τον 18ο αιώνα, για να εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες τους, καθώς πλησίαζαν στην είσοδο του γεωργιανού αρχοντικό τους, το Gracehill House.
 
Ο μύθος λέει ότι μια υπερφυσική «Grey Lady» στοιχειώνει τον μικρό δρόμο κάτω από τις αιωνόβιες οξιές, η οποία γλιστράει αθόρυβα κατά μήκος του δρόμου και εξαφανίζεται στο τελευταίο δέντρο. Μερικοί λένε ότι είναι το φάντασμα μιας καμαριέρας από ένα γειτονικό σπίτι που πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες πριν από αιώνες. Άλλοι πιστεύουν ότι είναι ένα χαμένο πνεύμα από ένα εγκαταλειμμένο νεκροταφείο που πιστεύεται ότι βρίσκεται κρυμμένο στα χωράφια γύρω. Την νύχτα του Halloween, οι τάφοι λέγετε πως ανοίγουν και πως τα πνεύματα κάνουν παρέα στην «Grey Lady» στη βόλτα της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου