Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Τί κάνει ο κόσμος για να βρει δουλειά!

Συνεχώς διαβάζουμε για την ανεργία που είναι όλο και αυξανόμενη. Ειδικά όπως είναι τα πράγματα σήμερα η ανεργία δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να προκαλέσει γέλιο. Αλλά δείτε τι έκαναν μερικοί τύποι για να βρουν δουλειά!


Ο Josh Butler πουλούσε τον εαυτό του σε δημοπρασία στο eBay
Ο Josh Butler χρειαζόταν μια ευκαιρία από κάποιον, και έτσι ξεκίνησε μια δημοπρασία για τον εαυτό του στο eBayed. Και ακόμη και αν η περιγραφή που δίνει για τον εαυτό του δεν είναι αρκετή να πείσει κάποιον να τον προσλάβει, δείτε τη βαθμολογία του...


Ο Andrew Horner κατάφερε να κάνουν οι εργοδότες αιτήσεις προς αυτόν
Ο Andrew Horner δημιούργησε την ιστοσελίδα "Reverse Job Application" (Αντίστροφη Αίτηση Εργασίας), όπου ο Andrew είπε στις εταιρείες να του προτείνουν τις επιχειρήσεις τους και να του πουν γιατί θα πρέπει αυτός να δουλεύει εκεί.
Από τότε βρήκε δουλειά, αλλά άφησε τη σελίδα για να ενθαρρύνει και άλλους να το κάνουν.


Ο Ed Hamilton έβαλε το βιογραφικό του στο Google Maps
Ο Ed Hamilton αξίζει πολλούς επαίνους για την ιδέα να βάλει το βιογραφικό του (και ουσιαστικά, τη ζωή του) στο Google Maps.


Η Liz Hickok στόλισε το βιογραφικό της με Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια
Η Liz Hickok είναι γνωστή στη γειτονιά της για τις περίτεχνες διακοσμήσεις της με Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Έτσι σκέφτηκε ένα τρόπο ώστε να την προσέξουν οι εταιρείες. Κάθε φορά που κάποιος σταματούσε να θαυμάσει τα φώτα στην αυλή της, μπορούσε να δει το βιογραφικό της (άναβε με τα λαμπάκια).


Το ξόρκι του Doktor Snake
Ο Doktor Snake (Δρ. Φίδι) είναι ο "αρχηγός του βουντού στην Αγγλία". Έχει ένα σωρό ξόρκια που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή κάποιου, αλλά το πιο γνωστό του είναι το "Voodoo Mojo Hand Employment Spell" (ξόρκι Mojo Hand εύρεσης εργασίας). Στην ιστοσελίδα του, περιγράφει το Mojo Hand ως "εξατομικευμένη κίνηση του χεριού που μπορείτε να αντιγράψετε στο βιογραφικό σας. Μοιάζει με ένα τυχαίο doodle, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα σύμβολο που μαγεύει και καίει το μυαλό όποιου διαβάζει το βιογραφικό σας, κάνοντας το ξεχωριστό!" Κοστίζει μόνο 250 δολάρια.


Ο Jake Goldenberg κουβάλησε παιδικά γεύματα
Ο Jake Goldenberg όταν πήγε στην εταιρία που ήθελε να δουλέψει πήρε μαζί του 6 παιδικά γεύματα και τα έδωσε στο αφεντικό της εταιρίας.


Ο Alec Brownstein δημοσίευσε μια διαφήμιση στην Google γι' αυτόν που του πήρε συνέντευξη
Ο Alec Brownstein ήθελε μια δουλειά τόσο πολύ που πλήρωσε 6 δολάρια για να διαφημίσει των εαυτό του στην Google, η οποία θα εμφανιζόταν κάθε φορά που κάποιος από τους 5 επικεφαλής της εταιρίας έβαζε το όνομα του στο google.


Η Pasha πλήρωσε 7.000 δολάρια για μια αφίσα
Αφού ήταν 10 μήνες άνεργη, η Pasha ξόδεψε 7.000 δολάρια και νοίκιασε μια πινακίδα διαστάσεων 4,27x14,63 μέτρα και διαφήμιζε τον εαυτό της. Δυστυχώς, δεν βρήκε δουλειά, αλλά επειδή έκανε πολλές τηλεοπτικές συνεντεύξεις, κατέληξε με τη δική της εταιρεία δημοσίων σχέσεων που ειδικεύεται στο να διαφημίζει ανθρώπους σε πινακίδες.


Ο Jake Becker έκανε ένα πάρτι με πίτσες
Όταν ο Jake Becker έδωσε μια συνέντευξη σε μια ιστοσελίδα στοιχημάτων στο Όρεγκον, έκανε ένα πάρτι με πίτσες προς τιμήν της εταιρίας για να τους ευχαριστήσει. Δυστυχώς όμως, δεν τον προσέλαβαν!


Ο Alec Biedrzycki έγραψε ένα τραγούδι


Ο Alec Biedrzycki έγραψε ένα τραγούδι, το "Hire Me" (Προσέλαβε με) στο οποίο ανέλυε τα προσόντα του για όποιον ήθελε να τον προσλάβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου