Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

"Το περίφημο τριγωνικό UFO του Βελγίου, ήταν..."


Την λύση ενός από τα μεγαλύτερα μυστήρια εμφάνισης UFO, φέρεται να έδωσε τηλεοπτική εκπομπή του δικτύου RTL-TVI. Πρόκειται για το περίφημα ιπτάμενα αντικείμενα που πετούσαν σε τριγωνικό σχήμα στον ουρανό του Βελγίου, από το φθινόπωρο του 1989 μέχρι και τις αρχές του 1990!Δεκάδες μαρτυρίες που οδήγησαν μέχρι και σε κινητοποίηση της πολεμικής αεροπορίας, ρεπορτάζ σε διεθνή δίκτυα, ακόμη και επιτόπου αυτοψία της NASA, όλα ξεκίνησαν από την παρακάτω φωτογραφία που αποτελούσε ένα από τα πιο εντυπωσιακά ντοκουμέντα καταγραφής ufo. Το περιστατικό έμεινε στην ιστορία των ουφολογικών ερευνών με την ονομασία "το φαινόμενο UFO στο Βέλγιο".

"Εγώ έστησα την φάρσα!"
Σήμερα, 22 χρόνια μετά, ένας άνθρωπος εμφανίζεται σε τηλεοπτική εκπομπή και υποστηρίζει ότι η φωτογραφία αυτή ήταν μία -καλοστημένη όπως αποδείχτηκε- απάτη!

Ο άνδρας, που αρκέστηκε να δηλώσει μόνο το όνομα Πάτρικ ισχυρίστηκε στο δίκτυο RTL-TVI ότι μαζί με άλλους 18χρονους τότε φίλους του "κατασκευάσαμε έναν δίσκο από πολυστυρένιο και στη συνέχεια τον βάψαμε. Το μόνο που έμενε ήταν να τον κρεμάσουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε όταν το φωτογραφίσαμε να φαίνεται ως αυθεντικό UFO".

"Είναι απίστευτο πόσα πολλά μπορεί να κάνεις με ελάχιστα μέσα. Καταφέραμε να ξεγελάσουν τους πάντες με ένα κομμάτι από πολυστυρένιο," πρόσθεσε χωρίς να διευκρινήσει γιατί αποφάσισε πως έπρεπε τώρα να κάνει την μεγάλη αποκάλυψη!

"Είναι απίστευτο με πόσο λίγε μέσα μπορείς να ξεγελάσεις τόσους πολλούς", θριαμβολόγησε ο Πάτρικ, στην τηλεοπτική του συνέντευξη!

Τι ακριβώς συνέβη τότε στο Βέλγιο...

Χιλιάδες άνθρωποι είδαν UFO την ίδια στιγμή

Η ιστορία που ακολουθεί έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ερευνητές για την εξωγήινη ζωή σαν μία από τις μεγαλύτερες συνωμοσίες που έχουνε γίνει για την κάλυψη των αποδεικτικών στοιχείων της ύπαρξης εξωγήινων.

Και αυτό γιατί το Φθινόπωρο του 1989, και συγκεκριμένα στις 29 Νοεμβρίου, δεν υπήρξαν απλώς κάποιες μεμονωμένες μαρτυρίες για τη θέαση Α.Τ.Ι.Α. (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων) αλλά χιλιάδες άνθρωποι από διαφορετικές περιοχές του Βελγίου τρόμαξαν καθώς ήταν βέβαιοι ότι έγινε εισβολή εξωγήινων από τον ουρανό.

Τι είδαν λοιπόν στον νυχτερινό ουρανό; Όλοι έδωσαν ακριβώς την ίδια περιγραφή: ένα πολύ μεγάλο αντικείμενο τριγωνικού σχήματος με ένα λευκό φως σε κάθε γωνία του και ένα ακόμη κόκκινο φως στο κέντρο του που αναβόσβηνε.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό και από τους κατοίκους της μικρής πόλης Γιούπαν (που βρίσκεται σε απόσταση 7 μιλίων από τη Γερμανία), και από τους χωροφύλακες. Ο Χάινριχ Νίκολ, που ήταν ο χωροφύλακας που πρώτος κατάλαβε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε, αναφέρει τι έζησε στη βάρδια που είχε εκείνο το βράδυ: «Καθώς πλησιάζαμε σε ένα σταυροδρόμι, ένα ασυνήθιστο αντικείμενο τράβηξε την προσοχή μας. Είδαμε σαν να είχε ανυψωθεί πάνω από το δρόμο ένα φωταγωγημένο γήπεδο ποδοσφαίρου. Ήταν μία τεράστια τριγωνική πλατφόρμα και κάτω από αυτή υπήρχε ένα έντονο κόκκινο φως. Ολόκληρο το αντικείμενο αιωρούνταν. Σταματήσαμε στην άκρη του δρόμου, και αμέσως καλέσαμε τον προϊστάμενο της Χωροφυλακής στη Γιούπαν, τον Άλμπερτ Κρόιτς, για να τον ενημερώσουμε για αυτό που βλέπαμε και να μάθουμε από πού προερχόταν.»

Ο Κρόιτς ήτανε σκεπτικός και δύσπιστος για αυτά που του ανέφεραν οι υφιστάμενοι του μέχρι την στιγμή... «Σε κάποια απόσταση από εμένα είδα κάτι φωτεινό αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω τι ήταν. Ξαφνικά είδα κάτι που έμοιαζε με ακτίνα λέιζερ να φεύγει από το φως και έπειτα να επιστρέφει σε αυτό.» Αμέσως επικοινώνησε με τέσσερα αεροδρόμια της περιοχής και διαπίστωσε ότι σε κανένα δεν υπήρχε άλλη αναφορά για ασυνήθιστη δραστηριότητα στον ουρανό.

Μετά από τριάντα λεπτά που το παρακολουθούσαν χωρίς να το έχουν χάσει στιγμή από τα μάτια τους, η υπόθεση πήρε απρόσμενη τροπή. Ο Νίκολ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ξαφνικά, από το πουθενά εμφανίστηκε και ένα άλλο διαστημικό σκάφος. Φοβηθήκαμε λίγο. Και αυτό είχε τριγωνικό σχήμα, έντονα φώτα στις άκρες του και άλλο ένα στο κέντρο. Ήταν ολόιδιο με το πρώτο. Μπορούσαμε να διακρίνουμε παράθυρα και φως στο εσωτερικό του. Μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι ήταν, το αντικείμενο πέταξε μακριά.»Μέσα σε μία ώρα έγιναν άλλες δύο περίεργες θεάσεις από οκτώ χωροφύλακες σε γειτονικές πόλεις που βρίσκονταν σε απόσταση 20 μιλίων, ενώ ο αριθμός των κατοίκων που επίσης παρατήρησαν το φαινόμενο, ήταν αδύνατο να υπολογιστεί.

Αυτό ήταν όμως, μόνο η αρχή, αφού για τα επόμενα δύο χρόνια ακολούθησε ένα κύμα αντίστοιχων θεάσεων στο Βέλγιο.

Θα πρέπει να τονίσουμε, όμως, ότι για όλα αυτά τα περιστατικά υπήρχε απόλυτη σιωπή από την πλευρά των στρατιωτικών δυνάμεων. Ήταν σαν να μην είχε συμβεί απολύτως τίποτα.

Πολεμικά αεροσκάφη καταδιώκουν UFO!


Την περίοδο 1989 - 1991, οι θεάσεις UFO στο Βέλγιο, ήταν σχεδόν συνηθισμένο φαινόμενο ("Χιλιάδες άνθρωποι είδαν UFO την ίδια στιγμή!"). Είκοσι χρόνια μετά η υπόθεση κέρδισε και πάλι τα φώτα της δημοσιότητας, και αυτή τη φορά σε παγκόσμια κλίμακα. Η αφορμή δόθηκε από την Πολεμική Αεροπορία, καθώς απροσδόκητα οι εκπρόσωποί της σε συνέντευξη τύπου δήλωσαν πως στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο τους δόθηκε η εντολή να καταδιώξουν και να αναχαιτίσουν Α.Τ.Ι.Α. που είχε καταγραφεί στα ραντάρ.

Επιπλέον, αποκάλυψαν ότι συνεργάστηκαν στο μεταξύ διάστημα με έναν ιδιωτικό οργανισμό που διενεργεί έρευνες, και ο οποίος ανέλαβε το δύσκολο έργο του προσδιορισμού και της κατανομής όλων των αναφορών που είχανε γίνει από πολίτες, χωροφύλακες, και στρατιωτικούς.

Μετά από την αποκάλυψη της έρευνας, πλέον λοχαγοί, στρατηγοί, και πιλότοι της Πολιτικής Αεροπορίας έλυσαν τη σιωπή τους και μίλησαν ανοιχτά στο κοινό για το τι πραγματικά συνέβη και πώς όλες αυτές οι μαρτυρίες των κατοίκων δεν ήταν σίγουρα μία αυταπάτη.

Ακολουθούν τα γεγονότα ακριβώς έτσι όπως τα περιέγραψαν οι ίδιοι.

Ζακ Πινζόν, Λοχαγός: «Σε απόσταση 30 μιλίων σε έναν σταθμό μέτρησης κυκλώνων, το ραντάρ εντόπισε ένα άγνωστο αντικείμενο στην τοποθεσία όπου είχαν γίνει οι θεάσεις.»

Πιέρ Μπίλλεν, Λοχαγός σε σταθμό ραντάρ του ΝΑΤΟ: «Καλέσαμε αμέσως και άλλους σταθμούς ραντάρ και επίσης είχαν την ίδια εικόνα στην συγκεκριμένη περιοχή. Δεν μπορούσαμε να προσδιορίσουμε αν ήταν ένα εχθρικό αεροσκάφος ή φιλικό προς εμάς, δεν ήταν καν ξεκάθαρο πως επρόκειτο για αεροσκάφος.»

Με τις επιβεβαιώσεις από τέσσερις διαφορετικούς σταθμούς ραντάρ, η Αεροπορία του Βελγίου τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού. Κάτι πολύ ασυνήθιστο βρισκόταν στον ουρανό.

Αμέσως ανατέθηκε σε δύο F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας η αποστολή να εντοπίσουν το αντικείμενο και να κάνουν αναγνώριση. Οι πιλότοι άρχισαν να το αναζητούν και το είδαν στα ραντάρ τους. Αλλά μετά από 5’’ το αντικείμενο με πολλή μεγάλη ταχύτητα ήταν εκτός εμβέλειας.

Λ. Ντε Βρούερ, Πιλότος Πολεμικής Αεροπορίας Βελγίου: «Οι επιταχύνσεις που βλέπαμε ήταν τρομακτικές και δεν συμβαδίζουν σε καμία περίπτωση με τα συμβατά αεροσκάφη. Αυτό είναι ξεκάθαρο.»

Επί μία ώρα οι πιλότοι προσπαθούσαν να έρθουν κοντά στο αντικείμενο, αλλά κάθε φορά που πλησίαζαν προς το μέρος του, αυτό έβγαινε εκτός εμβέλειας.

Ζακ Πινζόν, Λοχαγός: «Οι πιλότοι μας είπαν ότι ήταν αδύνατο για εκείνους να επιταχύνουν με τον ίδιο ρυθμό που είχε ο στόχος.»

Ακολούθησε εξέταση στα ραντάρ των δύο αεροσκαφών, και το αποτέλεσμα άφησε έκπληκτους τους στρατιωτικούς: Όταν το πλησίασαν αρχικά οι πιλότοι το αντικείμενο ήταν στα 7.000 πόδια, αλλά μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ανέβηκε στα 10.000 πόδια. Μετά, κατά ένα απίστευτο τρόπο σε μόλις 5΄΄ έπεσε στα 500 πόδια. Δηλαδή η επιτάχυνσή του ήταν μεγαλύτερη των 1.000 μιλίων/ώρα.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι αν ένας πιλότος ταξίδευε με αυτόν το συνδυασμό επιτάχυνσης και απόστασης, θα πέθαινε. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο αξιοπερίεργο: παρόλο που η επιτάχυνση του σκάφους ξεπέρασε την ταχύτητα του ήχου, κανένας στο έδαφος δεν ανέφερε να άκουσε τον παραμικρό θόρυβο.

Παρά το γεγονός ότι χιλιάδες άνθρωποι είδαν τα Α.Τ.Ι.Α., ότι έχουν καταγραφεί σε ραντάρ, και ότι επρόκειτο για ένα άγνωστο αντικείμενο που ξεπερνά και τα πιο σύγχρονα αεροσκάφη, οι σκεπτικιστές επιμένουν να αμφισβητούν το γεγονός και να το χαρακτηρίζουν σαν μαζική υστερία για τα Α.Τ.Ι.Α.. Πιστεύουν ότι καταγραφές στα ραντάρ είναι απλώς αλλαγές στις ατμοσφαιρικές συνθήκες.

πηγή: pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου