Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Δημιουργούμε φωτιά με το photoshop

Πόσες φορές δεν έχουμε ψάξει να βρούμε κάποια βούρτσα για να δημιουργήσουμε φωτιά σε κάποιο έργο μας; Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να δημιουργήσουμε μόνοι μας και -εννοείτε- πάλι με 4 απλά βήματα!

Πρόγραμμα: Adobe photoshop CS5 (αγγλική έκδοση)

Βήμα 1
Ανοίγουμε ένα νέο έγγραφο. Εγώ εδώ έχω ένα 400x400 pixels στα 96 dpi με μαύρο background.

Δημιουργούμε ένα νέο layer (κλικ στο εικονίδιο στην παλέτα των layer "Create a new layer").

Βήμα 2
Προσέχουμε τα background και foreground colour να είναι μάυρο και άσπρο αντίστοιχα. Με το Ellipse tool (U) και το alt πατημένο δημιουργούμε έναν κύκλο. Με το ctrl πατημένο κάνουμε κλικ στον κύκλο στο thumbnail στην παλέτα των layer, για να επιλέξουμε μόνο τον κύκλο.


Πάμε Select -> Modify -> Contract, δίνουμε τιμή 10 px και πατάμε το Del. Έχουμε έτσι ένα λευκό δαχτυλίδι. Επιλέγουμε και τα δυο Layer στην παλέτα των layer, δεξί κλικ και πατάμε Merge layers.


Βήμα 3
Επιλέγουμε το Smudge Tool και με μια βούρτσα μεγέθους 10 px, hardness 0 και Strength 80-85% αρχίζουμε να αυτοσχεδιάζουμε φτιάχνοντας τις γλώσσες της φωτιάς.



Βήμα 4
Πάμε Image -> Adjustments -> Color Balance και δίνουμε τις τιμές που φαίνονται παρακάτω.




Είμαστε έτοιμοι!


Αν θέλετε, να το συνδιάσετε σε κάποια δημιουργία σας, απλά αλλάξτε το Bleding Mode της φωτιάς σε Screen. Το Screen "εξαφανίζει" τις μαύρες περιοχές. Και αν θέλετε να έχει και μια ακόμη λάμψη η φωτιά σας, κάτω από το layer της φωτιάς (με Bleding Mode Screen), προσθέτουμε ένα νέο layer και με μια απαλή βούρτσα φτιάχνουμε την λάμψη. Δείτε την διαφορά παρακάτω. Το δεξί τμήμα της εικόνας δεν έχει τη λάμψη ενώ το αριστερό τμήμα έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου