Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Η μαγεία του Ελληνικού ουρανού με τον φακό του Χρήστου Κωτσιόπουλου

Αστρικές ιχνογραμμές στο Καραβόσταμο Ικαρίας

Παλιότερα σας είχαμε παρουσιάσει μια εκπληκτική φωτογραφία του Χρήστου Κωτσιόπουλου, όπου απεικονίζονται 70 κεραυνοί! Σήμερα, θα σας δείξουμε ένα πολύ μικρό δείγμα της μεγάλης του συλλογής, για να δείτε έναν άλλο ελληνικό ουρανό... Τον ίδιο ουρανό, αλλά τη νύχτα.Σελήνη και τμήμα του Μύτικα στον Όλυμπο

Όπως γράφει και ο ίδιος στην ιστοσελίδα του, "Μία έκλειψη Ηλίου, ένα πολύχρωμο ηλιοβασίλεμα, ένα μαγευτικό ουράνιο τόξο, η ανατολή του Ήλιου πίσω από έναν αρχαίο ναό, οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, αλλά και το αρχαίο φως, φωτόνια από γαλαξίες, αστρικά σμήνη και νεφελώματα δισεκατομμυρίων ετών, και τόσα άλλα φαινόμενα, μας δίνουν την ευκαιρία να παρατηρήσουμε και να καταγράψουμε στιγμές ονειρικές, βγαλμένες θαρρείς από τον φανταστικό κόσμο της παιδικής μας ηλικίας."

Δείχνοντας προς το κέντρο του γαλαξία μας. Η λήψη έγινε στην δυτική Ικαρία.

Ο Γαλαξίας πάνω από το Καραβόσταμο Ικαρίας

Πανόραμα 360 μοιρών. Σε πρώτο πλάνο ο Αγιος Γεώργιος στο Λυκαβηττό.

Ευχαριστώ πολύ τον κο Χρήστο Κωτσιόπουλο για την ευγενική παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού του. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του, greeksky.gr, για να απολαύσετε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες του, από διάφορα μέρη της Πατρίδας μας.

1 σχόλιο: