Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Τα ονόματα 10 πυροτεχνημάτων!


Τα πυροτεχνήματα είναι ίσως από τα πιο ωραία θεάματα. Η πρώτη τους καταγραφή γίνεται τον 7ο αιώνα στην Κίνα, όπου και ανακαλύφτηκαν. Χρησιμοποιούνταν, όπως και τώρα, για να συνοδεύσουν πολλές εκδηλώσεις. Στην Κίνα, οι πυροτεχνουργοί τιμώνται για τις γνώσεις τους στις σύνθετες τεχνικές στις επιδείξεις.Εικονογράφηση πυροτεχνημάτων από το 1628-1643 σε ένα μυθιστόρημα από την δυναστεία των Μινγκ - πηγή

Και όπως όλα τα πράγματα, έτσι και τα πυροτεχνήματα έχουν και αυτά τα δικά τους ονόματα. Δείτε 10 από αυτά ώστε την επόμενη φορά που θα απολαύσετε ένα θέαμα με πυροτεχνήματα να ξέρετε τι βλέπετε.

Παιωνία


Είναι το πιο κοινό. Είναι σαν "μια σφαιρική έκρηξη χρωματιστών αστεριών".


Χρυσάνθεμο


Μια παραλλαγή της παιωνίας, η διαφορά είναι ότι τα αστέρια αφήνουν ένα ορατό ίχνος σπινθήρων.


Ιτιά


Μοιάζει με την παιώνια και τις παραλλαγές της (το χρυσάνθεμο και την ντάλια), αλλά αφήνει ίχνη από ασημί ή χρυσά αστέρια και παράγουν το περίγραμμα της ιτιάς.


Αλογοουρά


Είναι μια συμπαγής μικρή έκρηξη που πέφτει σαν αλογοουρά. Αποκαλείται και Καταρράκτης.


Ψάρι


Το πυροτέχνημα εκρήγνυται και φαίνονται μικρές γραμμές φωτός σαν να απομακρύνονται τρέχοντας από την κύρια έκρηξη. Το αποτέλεσμα μοιάζει με ψάρι που κολυμπά μακριά... ή σπέρμα.


Αράχνη


Αυτό καίγεται και εκρήγνυται γρήγορα, γεγονός που κάνει τα αστέρια να εκρηγνύονται ίσια και επίπεδα. Μοιάζει με πολλά πόδια αράχνης.


Φοίνικας


Αυτό παράγει ένα αποτέλεσμα που μοιάζει με φοίνικα, όταν σκάει. Μερικά έχουν ακόμη και μια παχιά ουρά που μοιάζει με κορμό.


Crossette


Πάρτε μερικές τρίλιζες και βάλτε τες την μια πάνω στην άλλη τυχαία. Συνήθως συνοδεύονται από ένα δυνατό τρίξιμο.


Kamuro


Πήρε το όνομά του από ένα ιαπωνικό χτένισμα. Έχει πυκνή έκρηξη που αφήνει κάτι σαν λάμψη.


Δαχτυλίδια


Συνήθως βλέπουμε δαχτυλίδια μέσα σε δαχτυλίδια.

από: mental floss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου