Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Όταν ο Τζίμι Χέντριξ πήγε στρατό για να γλυτώσει τη φυλακή


Ο Τζίμι Χέντριξ ήταν αδιαμφισβήτητα ο κορυφαίος κιθαρίστας στην ιστορία της ροκ μουσικής, αποτελώντας ακόμα και σήμερα είδωλο για πολλούς καλλιτέχνες. Ωστόσο η παιδική του ηλικία υπήρξε αρκετά δύσκολη.Στα 19 του χρόνια, κατατάχθηκε στο στρατό για να αποφύγει τη σύλληψη λόγω του ότι οδηγούσε κλεμμένα αυτοκίνητα, με ημέρα κατάταξης τις 31 Μαΐου 1961.

Μετά τη δίμηνη βασική εκπαίδευση, μετατέθηκε στην 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία, στο Φορτ Κάμπελ του Κεντάκι και η σκληρή εκπαίδευση των αλεξιπτωτιστών τον οδήγησε στο να ζητήσει από τον πατέρα του να του στείλει την κιθάρα του, με τον Χέντριξ να ασχολείται περισσότερο με αυτήν, παραμελώντας τα καθήκοντα του.

Μέσα στο στρατό γνώρισε και τον μπασίστα Μπίλι Κοξ, με τον οποίο αργότερα συνεργάστηκαν σχηματίζοντας τους Casuals.

Στις 11 Ιανουαρίου του 1962, ο Χέντριξ ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του, αλλά ο χαρακτήρας του προκαλούσε δυσαρέσκεια στους ανωτέρους του, με την ανευθυνότητα και την αδιαφορία του προς τα καθήκοντα του να προκαλεί συχνά προβλήματα.

Στις 29 Ιουνίου 1962, αποστρατεύτηκε λόγω ακαταλληλότητας, αν και ο ίδιος είχε δηλώσει ότι η αποστράτευση του ήρθε μετά από στραμπούληγμα του αστραγάλου του κατά την 26η πτώση του με αλεξίπτωτο.

πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου