Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Πολύχρωμα ποτάμια


 
Μερικά ποτάμια λάμπουν με πολλά χρώματα και σήμερα θα δούμε μερικά από τα πιο πολύχρωμα ποτάμια στον κόσμο.
 
 

Ο Μπλε Δράκος: Corte Pequena Faro (φωτογραφία στην αρχή)
Η αεροφωτογραφία που βλέπουμε αναδεικνύει το καταπληκτικό μπλε του νερού. Είναι η αντανάκλαση του ουρανού στον ποταμό κοντά στο Faro της Πορτογαλίας.


Εντυπωσιακό λαμπερό Μπλε: Παγετώνας Petermann, ΓροιλανδίαΟ παγετώνας Petermann έχει μήκος 70 χλμ και βάθος μέχρι και 600 μέτρα. Τον Αύγουστο του 2010, ένα γιγάντιο παγόβουνο έκτασης 260 τετ. χλμ αποκόπηκε από τον παγετώνα μειώνοντας την έκταση του και τον όγκο του κατά περίπου 25% και 10%, αντίστοιχα.


Ο ποταμός των πέντε χρωμάτων: Cano CristalesΟ Crystal River είναι γνωστός και ως "ο ποταμός που ρέει από τον παράδεισο", βρίσκεκαι στο La Macarena της Κολομβίας και εμφανίζει πέντε χρωματισμούς: κίτρινο, μπλε, πράσινο, μαύρο και κόκκινο, τα οποία αλλάζουν απόχρωση και λάμψη αναλόγως την εποχή.


Πράσινο: ποταμός Uvac, Σερβία


Αυτός ο πράσινος ποταμός βρίσκεται στο στο φαράγγι UVAC, το οποίο είναι γνωστό επειδή εκεί υπάρχουν τεράστιοι γύπες με άνοιγμα φτερών περίπου τρία μέτρα.


Κόκκινο: ποταμός Γιανγκτσέ, Κίνα


Άλλαξε χρώμα μία ημέρα -που οφείλεται στην άμμο- και προκάλεσε φοβία για οικολογική καταστροφή στις ειδήσεις καθώς πίστεψαν ότι κάποιος έριξε χημικές ουσίες στο ποτάμι.


Ακόμη ένα ποτάμι με άμμο στη Μαδαγασκάρη. Αεροφωτογραφία πάνω από τον κόλπο Bombetoka στην περιοχή Betsiboka. Περισσότερα εδώ.


Ουράνιο τόξο: Ισλανδία


Η έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ισλανδία έχει σαν αποτέλεσμα την ύπαρξη μη κοσμικών τοπίων, και αυτό περιλαμβάνει και ποτάμια.
πηγή: drb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου