Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

Καλλιτέχνης δημιουργεί τεράστιες τοιχογραφίες σε όλο τον κόσμο για να διαδώσει την ιδέα της ελπίδας

 
Η τέχνη του δρόμου μπορεί να αλλάξει εντελώς τον χαρακτήρα ενός κτιρίου.
 
 
 
Ενώ ορισμένοι καλλιτέχνες προσθέτουν αφηρημένα χρώματα σε συγκεκριμένους χώρους, άλλοι, όπως ο Alaniz, το κάνουν ένα βήμα παραπέρα δημιουργώντας σουρεαλιστικές σκηνές. Ο Αργεντινός καλλιτέχνης ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, ζωγραφίζοντας τεράστιες τοιχογραφίες εμπνευσμένες από ανθρώπινες εμπειρίες.
 


Ένα από τα πιο πρόσφατα κομμάτια του (φωτογραφία στην αρχή του θέματος) είναι το Positive Light και βρίσκεται στην Στορνάρα της Ιταλίας. Παρουσιάζει μια γυναίκα που κοιτάει προς τα περιστέρια που πετούν μέσα από ένα παράθυρο, ενώ πίσω της υπάρχουν τρεις νυχτερίδες, κάτι που συμβολίζει την ταραγμένη παιδική ηλικία του καλλιτέχνη. "Οι φόβοι και οι ενοχλητικές σκέψεις είναι σαν νυχτερίδες, μπορεί να φαίνονται τρομακτικές, αλλά όταν τις βλέπεις κάτω από ένα διαφορετικό φως, καταλαβαίνεις ότι δεν είναι τόσο τρομακτικοί όσο φαίνονται στην αρχή", λέει.
 

 
Η τοιχογραφία με τίτλο "Λάμψη" (φωτογραφία πάνω) που έφτιαξε στο Μπακάου της Ρουμανίας εστιάζει στην αθωότητα και τη δημιουργικότητα. Σε αυτό το κομμάτι, ένα νεαρό κορίτσι ζωγραφίζει σε ένα χαρτί και, καθώς δημιουργεί το έργο τέχνης του, ένα μπουκέτο με λουλούδια και πουλιά σκάει από τη σελίδα και φωτίζει το σκοτεινό δωμάτιο.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου