Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Μια χειροποίητη κάμερα μήκους 10 μέτρων!


Ο φωτογράφος Dennis Manarchy, εδώ και 10 χρόνια, κατασκευάζει μια φωτογραφική μηχανή που είναι τόσο τεράστια, που οι ύψους 7 μέτρων φωτογραφίες έχουν απίστευτες λεπτομέρειας!



Δείτε ακόμη:
Οι κυκλικές φωτογραφίες της Kodak No.1
Οδηγός φωτογραφικών μηχανών
Ο γύρος του κόσμου σε 6.237 φωτογραφίες
Ποιο ήταν το πρώτο φωτογραφικό πορτραίτο Έλληνα;

Η φωτογραφική μηχανή-θαύμα είναι τεράστια. Με μήκος 10,67 μέτρα, 3,66 μέτρα ύψος και 2,44 μέτρα πλάτος, είναι αρκετά μεγάλη όσο ένα μικρό διαμέρισμα. Ο Manarchy αυτή τη στιγμή προσπαθεί συγκεντρώσει τα απαραίτητα κεφάλαια για να κάνει την κάμερα λειτουργική, και ήδη έχει ακόμη μια λειτουργική εξίσου μεγάλη φωτογραφική μηχανή στο στούντιο του. Χρησιμοποιεί φιλμ με διαστάσεις 1,37x1,83 μέτρα. Οι φωτογραφίες έχουν τόση ευκρίνεια που ακόμα οι βλεφαρίδες ή οι πόροι του δέρματος φαίνονται πεντακάθαρα.


Τα πορτραίτα ανθρώπων δεν είναι κάτι το νέο, αλλά η διαφορά με τις φωτογραφίες του Manarchy είναι ότι με τόσο μεγάλο φιλμ οι λεπτομέρειες είναι 1.000 φορές μεγαλύτερες. Ο Manarchy λέει ότι δεν είναι εύκολη το να δουλεύει κανείς με μια τέτοια φωτογραφική μηχανή και φιλμ τέτοιου μεγέθους. Δεν μπορείς να τραβήξεις πολλά πλάνα και δεν μπορείς αν κάποιο πλάνο δεν σου αρέσει να το διαγράψεις, όπως γίνεται με τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Το πορτρέτο κάθε προσώπου γίνεται μόνο μια φορά.


Ο Manarchy σκέφτεται μόλις μπορέσει να βγάλει την μηχανή στο δρόμο, να ταξιδέψει πάνω από 200.000 μίλια σε όλες τις ΗΠΑ. Στόχος του είναι να δημιουργήσει μια συλλογή από φωτογραφίες που να αφηγούνται τις ιστορίες του αμερικανικού πολιτισμού και της ιστορίας. Εικόνες από καουμπόηδες, Εσκιμώους, Cajuns, ιθαγενείς Αμερικάνους και βετεράνους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, θα είναι όλα μέρος του έργου που ονομάζεται «Vanishing Cultures» (Εξαφανισμένοι Πολιτισμοί). Μετά το ταξίδι, σχεδιάζει να εμφανίσει τις 24 φωτογραφίες μαζί με τα αρνητικά σε γήπεδα σε όλη την Αμερική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου