Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Λίμνη Αργυροπουλίου - Ένας απο τους τελευταίους υδροβιότοπους της Θεσσαλίας

Η κρίση, εκτός από τις επιπτώσεις στα εισοδήματα, στο εμπόριο, στη βιομηχανία, στις σχέσεις των ανθρώπων αγγίζει και το περιβάλλον. Επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι την παρούσα συγκυρία, επιμένουν να περιφρονούν το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.

Λίμνη Αργυροπουλίου: ένας από τους τελευταίους υδροβιότοπους της Θεσσαλίας
Στην όχθη της, έστεκε πάνω από 150 χρόνια η μοναδικής ομορφιάς και ανεκτίμητης αξίας, Ιτιά Λευκή, καθώς και πλατάνια σε όλο της το μήκος. Τα δέντρα που επέζησαν πάνω από αιώνα, ξεριζώθηκαν εγκληματικά σε λίγες μόνο στιγμές και αφέθηκαν από τους αυτουργούς να πέσουν στο νερό, προκαλώντας καταστροφή και στο περιβάλλον της λίμνης. Το οικολογικό έγκλημα, δεν σταμάτησε μόνο στο κόψιμο των δέντρων· οι «υπεύθυνοι» συμπολίτες μας, σκόρπισαν στις όχθες της λίμνης Αργυροπουλίου και το περιεχόμενο παρακείμενων κάδων, ολοκληρώνοντας έτσι το... έργο τους.
Το παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λάρισας με την υποστήριξη του εκπαιδευτή καταδύσεων, κ. Κώστα Κόντου, κατόπιν συνεννοήσεως με τις τοπικές αρχές του Δήμου Τυρνάβου και το τοπικό συμβούλιο Αργυροπουλίου, προχώρησε το Σάββατο, 12 Μαΐου 2012 στην ανέλκυση των κορμών από το νερό και τον καθαρισμό περιμετρικά της όχθης από τα σκουπίδια. Με την ευκαιρία αυτή τα μέλη της Ε. Ο. Δ. Λάρισας ασκήθηκαν επί έργου στις βασικές αρχές Έρευνας και Ανέλκυσης.
Νίκος Νικολαΐδης, Μέλος Ε. Ο. Δ. Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου