Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Οι Επτά Πύλες της Κολάσεως

Wildcat Falls, York County, Πενσυλβάνια - πηγή

Η κοινότητα Hellam είναι διάσημη επειδή διαθέτει επτά απομακρυσμένες πύλες... τις οποίες όταν κάποιος περάσει με τη σωστή σειρά, ανοίγουν μια είσοδο προς την κόλαση!Το Hellam, μια γωνιά του Γιόρκ στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, ιδρύθηκε το 1739. Διαθέτει πλούσια δάση, λίμνες, άγρια ​​ζώα και καταρράκτες... αν και οι κάτοικοι του είναι κάπως λιγότερο ενθουσιασμένοι από την παρουσία μιας υποτιθέμενης Πύλης της Κολάσεως.

Οι Επτά Πύλες της Κόλασης είναι δημοφιλές κομμάτι της αστικής λαογραφίας, μια σειρά από πύλες στο Hellam οι οποίες ανοίγουν μια είσοδο στο καυτό βούρκο που βρίσκεται στα έγκατα της γης. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αφηγήσεις της ιστορίας. Μία από τις πιο δημοφιλείς ιστορίες, συνδέει τις πύλες με ένα πρώην ψυχιατρικό άσυλο στις παρυφές της κοινότητας. Αυτή η ιστορία περιγράφει μια πυρκαγιά στο άσυλο κατά τον 19ο αιώνα, η οποία επέτρεψε στους επικίνδυνους κρατούμενους να δραπετεύσουν. Τρέχοντας ξέφρενα, πολλοί από αυτούς συνελήφθησαν, ξυλοκοπήθηκαν ή σκοτώθηκαν. Άλλες βασανισμένες ψυχές παγιδεύτηκαν μέσα μερικές πύλες και στοιχειώνουν το μέρος μέχρι σήμερα.

Λέγεται ότι μόνο η πρώτη πύλη είναι ορατή με το φως της ημέρας και βρίσκεται σε ιδιωτική γη ακριβώς έξω από τον Trout Run Road της κοινότητας. Τη νύχτα, γίνονται ορατές και άλλες πύλες σε αυτή την ήσυχη, δασώδη γωνιά του Hellam. Περνώντας μέσα και από τις επτά ο ταξιδιώτης θα μεταφερθεί κατευθείαν στην κόλαση και έχει αναφερθεί ότι κανείς δεν έχει περάσει ακόμη πέντε απ' αυτές και επέστρεψε για να μιλήσει για την εμπειρία του.

Μια άλλη ιστορία αναφέρει έναν τοπικό γιατρό, που τον παρουσιάζουν από εκκεντρικό μέχρι και ψυχωτικό. Λέγεται πως ήταν ιδιοκτήτης της γης, στην οποία έχτισε μια σειρά από παράξενες πύλες που οδηγούν όλο και βαθύτερα μέσα στο δάσος.

Ο μύθος έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και απογοήτευση στους κατοίκους του Hellam και η ιστοσελίδα της κοινότητας έχει καταγγείλει τις ιστορίες ως ανοησίες. Δεν υπήρξε ποτέ άσυλο στον Trout Run Road, ενώ ο περιβόητος γιατρός -που υπήρξε στην πραγματικότητα- κατασκεύασε μόνο μια πύλη στη γη του. Άλλοι ισχυρισμοί ότι το Hellam πήρε το όνομα του από την κόλαση, έχουν και αυτοί απορριφθεί. Το όνομα προέρχεται από παραφθορά της λέξης "Hallamshire", μια περιοχή του Νότιου Γιορκσάιρ της Αγγλίας.

1 σχόλιο: