Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Πως έστελναν φωτογραφίες πέρα από τον Ατλαντικό το 1926;


Σήμερα έχουμε το διαδίκτυο και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπορούμε να στείλουμε μια φωτογραφία στην άλλη άκρη του κόσμου. Παλιότερα όμως δεν ήταν και τόσο εύκολο.

Για παράδειγμα το 1926, κάποιος που βρισκόταν πάνω στο S.S. President Roosevelt τράβηξε την παραπάνω φωτογραφία του S.S. Antinoe κατά τη διάρκεια μιας διάσωσης. Όταν αυτή η φωτογραφία στάλθηκε σχεδόν αμέσως από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη, ήταν τόσο σημαντικό ζήτημα που τον Απρίλιο του 1926 που το περιοδικό "Science and Invention" τύπωσε ένα τεράστιο infographic και παρουσίαζε το "θαύμα" που είχε επιτευχθεί.


Η διαδικασία

Μόλις έφτασε το αρνητικό στο Λονδίνο, αναπτύχθηκε σταδιακά και κάθε προοδευτικά πιο λεπτομερής φωτογραφία μετατράπηκε σε κουκκίδες διάτρητη ταινία. Αυτή η πληροφορία στάλθηκε έπειτα πέρα από τον Ατλαντικό στη Νέα Υόρκη, όπου καταγράφηκε σε ένα άλλο κομμάτι ταινίας, η οποία στη συνέχεια μετατράπηκε χρησιμοποιώντας ένα ειδικό μηχάνημα σε ένα γραφείο εφημερίδας σε ένα νέο αρνητικό.

Η φωτογραφία αυτή στη συνέχεια αντιγράφηκε από μια φωτογραφική μηχανή με χαράκτες, τυπώθηκε σε πλάκα χαλκού, χαράχτηκε, απεστάλη στον Τύπο και τυπώθηκε σε μία εφημερίδα.

πηγή: paleofuture.gizmodo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου