Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

10 δημιουργικά project φωτογραφιών στο διαδίκτυο


Μια εικόνα αξίζει 1000 λέξεις, αλλά αυτά τα online photo project μπορεί και να σας αφήσουν άλαλους.1. Every Subway Station in Manhattan
Οι φοιτητές James Doernberg και Kai Jordan την προηγούμενη Τετάρτη φωτογραφήθηκαν σε όλους τους σταθμούς του Μετρό του Μανχάταν. Χρειάστηκαν 118 φωτογραφίες και 9 ώρες να ανεβοκατεβαίνουν σε όλους τους σταθμούς.

2. Mila's Daydreams
Σίγουρα θα έχετε δει φωτογραφίες με μωρά που κοιμούνται. Στο ιστολόγιο Mila's Daydreams, της Φιλανδής μητέρας Adele Enersen μπορείτε να δείτε όμως πιο δημιουργικές φωτογραφίες, ένα project που ξεκίνησε το 2010.

3. Switcheroo
Η σειρά φωτογραφιών της Καναδής φωτογράφου Hana Pesut "Switcheroo" περιέχει φωτογραφίες ζευγαριών που πρώτα φωτογραφίζονται με τα κανονικά ρούχα τους και έπειτα αλλάζουν.

4. Brooklyn Theory
Ο φωτογράφος από το Μπρούκλιν Matt Coch, δεν πάει πουθενά χωρίς την κάμερα του.

5. Maddie On Things
Η Maddie εκτός από πολύ καλή φίλη του photojournalist Theron Murphy είναι και η μούσα του. Ο Murphy ξεκίνησε να φωτογραφίζει την Maddie σε σκάλες, ποδήλατα κ.ά.

6. The Shadow Project
Στο The Shadow Project, η φωτογράφος από το Μπρούκλιν Katie Sokoler ταιριάζει ανυποψίαστους πεζούς με παράξενες σκιές από χαρτί.

7. Dear Photograph
"Τράβα μια φωτογραφία μιας φωτογραφίας, από το παρελθόν, στο παρόν". Όσοι θέλουν να ανεβάσουν τις φωτογραφίες τους στο Dear Photograph, επιστρέφουν στο μέρος που παλιότερα είχαν τραβήξει κάποια φωτογραφία με την φωτογραφία στο χέρι και τραβούν μια νέα. Ιδρυτής της σελίδας είναι ο Taylor Jones.

8. Noah K. Everyday
Εδώ και 13 χρόνια ο φωτογράφος Noah Kalina ανεβάζει μια φωτογραφία του ίδιου στη σελίδα του.

9. Humans of New York
Ο φωτογράφος Brandon Stanton απαθανατίζει τους κατοίκους του Μεγάλου Μήλου από το 2010. Ο Stanton έχει φωτογραφίσει ανθρώπους στο Ιράν και την Βοστόνη.

10. Young Me/Now Me, Back to the Future κ.ά.
Υπάρχουν πολλές σελίδες όπου φωτογραφίες από την παιδική ηλικία των ανθρώπων που απεικονίζονται αναπαράγονται στο σήμερα. Τα "Young Me/Now Me" και "Less Human; More Being" είναι δυο από αυτά. Το ποιος είχε την ιδέα και ξεκίνησαν αυτά τα project είναι άγνωστο, αλλά η φωτογράφος από την Αργεντινή Irina Werning στο "Back to the Future" κάνει απίστευτη δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου