Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: Μέρος 22ο

Ένα timelapse του νυχτερινού ουρανού που τα έχει όλα



Αυτό το εντυπωσιακό time-lapse του ξεναγού Brendon Cremer με τον νυχτερινό ουρανό, αιχμαλωτίζει την ομορφιά της Μητέρας Φύσης. Δείχνει τα σύννεφα στον έναστρο ουρανό πριν φωτιστούν θεαματικά από έναν κεραυνό μιας ισχυρής καταιγίδας.

Δεν είναι μόνο ο Γαλαξίας μας που συλλαμβάνεται στο βίντεο κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, αλλά αυτό που το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό είναι ότι γυρίστηκε σε μόλις έξι ώρες στην έρημο Ναμίμπ -την αρχαιότερη έρημο στη Γη που εκτείνεται σε απόσταση 2.000 χιλιομέτρων στις νότιες ακτές της Αφρικής στον Ατλαντικό, από την Αγκόλα και τη Ναμίμπια μέχρι τη Νότιο Αφρική- η οποία δέχεται λιγότερο από 100 χιλιοστά βροχής ετησίως.




Παιδάκια στη Γερμανία παίζουν με άχρηστα χαρτονόμισμα στα 1920

φωτογραφία Three Lions/Getty Images - από


Όμορφα μέρη του Χονγκ Κονγκ


Το Χονγκ Κονγκ δεν είναι απλά μια πόλη.


Είναι ένα αρχιπέλαγος που αποτελείται από 236 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες.


Υπάρχουν πολλά μέρη όπου οι τουρίστες και οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να ξεκουραστούν. Μερικά είναι εικονικά, άλλα ήσυχα και απομακρυσμένα.


Το σύνολο του εδάφους -τα σύνορά του τα χάραξαν οι Βρετανοί αποικιοκράτες το 1842, 1860 και 1898- αποτελείται από το νησί Χονγκ Κονγκ, το Kowloon και τις Νέες Χώρες, η οποία καταλαμβάνει περισσότερο από το 85% του εδάφους του Χονγκ Κονγκ.


Δείτε μερικά από τα πιο όμορφα μέρη της επικράτειας του Χονγκ Κονγκ. - από


Η πόρτα της Villa Melchiorri



Η Villa Melchiorri είναι ένα αριστούργημα της Art Nouveau στην Φεράρα της Ιταλίας. Χτίστηκε μεταξύ του 1903 και του 1904 για τον ανθοκόμο Ferdinando Melchiorre. - από


DeLorean: Ο άνθρωπος, το αυτοκίνητο, ο κόσμος



Το DeLorean: The Man, The Car, The People είναι ένα 47λεπτο ντοκιμαντέρ για το DeLorean DMC-12, ένα από τα πιο συζητημένα αυτοκίνητα που φτιάχτηκαν ποτέ. Κάποιοι το αγάπησαν, άλλοι το μίσησαν. Κάποιοι ξέρουν την ιστορία του, άλλοι όχι...

Παρά την μικρή διάρκεια παραγωγής του (το αρχικό πρωτότυπο παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 1976 και η μαζική παραγωγή του ξεκίνησε επίσημα το 1981. Το πρώτο αντίτυπο του μοντέλου κύλησε από τη γραμμή παραγωγής στις 21 Ιανουαρίου 1981. Συνολικά παρήχθησαν 9.200 αντίτυπα, πριν η παραγωγή διακοπεί απότομα τον Δεκέμβριο του 1982, όταν η κατασκευάστρια εταιρεία χρεοκόπησε, εξαιτίας της σύλληψης του ιδιοκτήτη John DeLorean τον Οκτώβριο, με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών, αν και τελικώς αθωώθηκε. Σήμερα υπολογίζεται ότι υπάρχουν στην κυκλοφορία 6.500 αυτοκίνητα DMC-12.), σήμερα είναι ιδιαίτερα γνωστό, λόγω των εμφανίσεών του στην τριλογία ταινιών Επιστροφή στο Μέλλον, ως το αυτοκίνητο του «Ντοκ» Μπράουν που χρησιμοποιούνταν για ταξίδια στο χρόνο.

Δείτε το ντοκιμαντέρ όπου μιλάνε άνθρωποι που ήταν πολύ κοντά στο project.


Από το απόλυτο 0 στο απόλυτο καυτό


Πόσο κρύο υπάρχει στη Γη; Πόσο ζεστό; Αυτές και άλλες ανάλογες ερωτήσεις βρίσκουν απάντηση στο απόλυτο θερμόμετρο του BBC Future, που μας μεταφέρει από το απόλυτο 0 το οποίο πιστεύουν οι επιστήμονες ότι υπάρχει μέχρι το ανώτατο όριο ζέστης. - από


Μέδουσες γίνονται κρησφύγετα για μικρά ψάρια



Σ' αυτή τη συνάντηση, μικρά ψάρια κρύβονται κάτω από μέδουσες και χρησιμοποιούν το τσίμπημα τους ως προστασία από αρπακτικά. Αυτό το πλωτό, ασφαλές σπίτι τους παρέχει προστασία και τροφή μέχρι να είναι αρκετά μεγάλα και να ανεξαρτητοποιηθούν.


Μέχρι την επόμενη εβδομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου