Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: Μέρος 24ο

Οι πιο εντυπωσιακοί θερινοί κινηματογράφοι της Ευρώπης

Σαντορίνη

Τα πάντα γίνονται υπαίθρια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Απ' αυτό δεν εξαιρούνται ούτε οι προβολές ταινιών. Συνδυάζοντας τον ήχο και την εικόνα ενός κλειστού κινηματογράφου με όμορφα μέρη κάτω από τα αστέρια, οι θερινοί κινηματογράφοι είναι ένα καλοκαιρινό χόμπι.Βουδαπέστη

Βιέννη

Βαρκελώνη

Είτε πρόκειται για κάποιο πάρκο, ή ψηλά σε κάποια ταράτσα, ή στη σκιά ενός αρχιτεκτονικού ορόσημου, υπάρχει ένας υπαίθριος κινηματογράφος για όλους. Δείτε 12 από τους πιο εντυπωσιακούς από την Μπολόνια στην Ιταλία και την Βαρκελώνη και τη Βιέννη μέχρι την Βουδαπέστη και την Σαντορίνη. - από


12 πίνακες που αξίζουν δισεκατομμύρια και μπορείτε να τους δείτε με ένα εισιτήριο


Ταξιδεύοντας σε διάσημα μουσεία του κόσμου,μπορείτε να θαυμάσετε υπέροχους πίνακες ζωγραφικής που δεν ανήκουν σε κάποια ιδιωτική συλλογή.

Ο πιο ακριβός πίνακας του κόσμου, αυτός της Μόνα Λίζα για παράδειγμα εκτίθεται στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι και μπορεί ο καθένας να τον θαυμάσει από κοντά. Η αξία του σήμερα ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο δολάρια σύμφωνα με τους εκτιμητές.

Εκτός από το Λούβρο σας προτείνουμε ορισμένα μουσεία που έχουν στην κατοχή τους πανάκριβους πίνακες.

Δεν έχετε παρά να ταξιδέψετε μέχρι το Λονδίνο ή τη Νέα Υόρκη για να θαυμάσετε κάποια από τα σημαντικότερα έργα τέχνης στο κόσμο. - από


Κορίτσια από το Νεπάλ φωτογραφίζουν όλα τα πράγματα που απαγορεύεται να αγγίξουν κατά τη διάρκεια της εμμηνόρροια τους λόγω των ταμπού

Sushma Diyali, 15: "Φωτογραφία του καθρέφτη και της χτένας που χρησιμοποιώ. Στην κοινωνία μας, όταν τα κορίτσια βιώνουν την πρώτη τους έμμηνο ρύση δεν μας επιτρέπεται να κοιταζόμαστε σε καθρέφτες ή να χτενιζόμαστε. Η οικογένειά μου δεν ακολουθεί τέτοιες πρακτικές."

Bandana Khadka, 15: "Αυτή είναι η εικόνα που βλέπω κάθε πρωί ... Όταν είχα την πρώτη μου έμμηνο ρύση, δεν μου επετράπη να δω τον ήλιο άμεσα."

Sabina Gautam, 15: "Σε αυτή την φωτογραφία, η μαμά μου καθαρίζει παπάγια. Στην κοινότητά μας, υπάρχει η πεποίθηση ότι κατά την έμμηνο ρύση δεν πρέπει να τρώμε παπάγια ... Κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, μας λένε, όχι μόνο για να μην τρώμε παπάγια, αλλά και να μην ακουμπάμε δέντρα παπάγια".

Ο στιγματισμός για την έμμηνο ρύση στις αγροτικές περιοχές του Νεπάλ μπορεί να οδηγήσει σε άσχημη υγεία και έλλειψη εκπαίδευσης για τις γυναίκες. 7 κορίτσια όμως από την περιοχή Sindhuli αντιστέκονται και φωτογραφίζουν. - από4K timelapse βίντεο στα φιόρδ της ΝορβηγίαςΟ Jonas του Fjordlapse Photography ενώνει σε ένα εντυπωσιακό timelapses τα νορβηγικά φιόρδ Geirangerfjord, Hjörundfjord και Storfjord. Όλα τα βίντεο γυρίστηκαν στη δυτική Νορβηγία.

Περισσότερα βίντεο και φωτογραφίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Jonas.


Έπιασε όμως το παπούτσιΜέχρι την επόμενη εβδομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου