Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Απαγορευμένες περιοχές της ΕΣΣΔ

Το αμφίβιο αεροπλάνο με κάθετη απογείωση, VVA 14. Η ΕΣΣΔ κατασκεύασε μόνο δύο τέτοια το 1976, ένα εκ των οποίων συνετρίβη κατά τη μεταφορά

"Το project "Restricted Areas" έχει να κάνει με την ουτοπική προσπάθεια των ανθρώπων για τεχνολογική πρόοδο. Ταξιδεύω σε αναζήτηση μερών που είχαν μεγάλη σημασία για την τεχνική πρόοδο -και τα οποία πλέον είναι έρημα. Αυτά τα μέρη έχασαν τη σημασία τους, μαζί με την ουτοπική ιδεολογία η οποία είναι πλέον παρωχημένη. Μυστικές πόλεις που δεν μπορεί κανείς στους χάρτες, ξεχασμένοι επιστημονικοί θρίαμβοι, εγκαταλελειμμένα κτίρια σχεδόν με απάνθρωπη πολυπλοκότητα. Το τέλειο τεχνοκρατικό μέλλον που δεν ήρθε ποτέ."
– φωτογράφος Danila Tkachenko.



Πρώην κατοικίες σε μια έρημη επιστημονική πόλη που ειδικευόταν στην βιολογική έρευνα

Το μεγαλύτερο diesel υποβρύχιο στον κόσμο

Πρώην πόλη ορυχείων που πλέον έχει κλείσει και έγινε πεδίο δοκιμών βομβών. Το κτίριο της φωτογραφίας είναι το πολιτιστικό κέντρο, ένα από τα αντικείμενα των βομβιστικών επιθέσεων.

Η πόλη όπου παράγονταν κινητήρες κατά τη σοβιετική εποχή. Ήταν κλειστή μέχρι το 1992.

Κεραία για διαπλανητική σύνδεση. Η ΕΣΣΔ είχε την πρόθεση να κατασκευάσει βάσεις σε άλλους πλανήτες, ετοίμασε εγκαταστάσεις για τη μεταξύ τους σύνδεση, που όμως δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ.

Μνημείο σε έναν ερημικό πυρηνικό σταθμό

Δείτε όλες τις φωτογραφίες του "Restricted Areas" στην ιστοσελίδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου