Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Οι σπηλιές Saddar της Μιανμάρ που είναι γεμάτες με αγάλματα, βραχώδεις σχηματισμούς και μια έρημη λιμνοθάλασσα


Η πολιτεία Karen είναι γνωστή για τους βουδιστικούς χώρους της, αλλά το σπήλαιο Saddar είναι πραγματικά θαύμα της φύσης, καθώς και ιερός τόπος.




Το τοπίο γύρω από την μικρή πόλη Hpa'an στην πολιτεία Karen της Μιανμάρ, συνδυάζει τα καταπράσινα χωράφια και τα βουνά. Στο κάτω μέρος ενός τέτοιου βουνού υπάρχει μια απότομη, λευκή σκάλα. Στην κορυφή της υπάρχει ένα στενό μονοπάτι που οδηγεί στο σπήλαιο Saddar που είναι σκαμμένο στο βράχο.


Μέσα στη σπηλιά θα βρει κανείς εκατοντάδες μικροσκοπικά χρυσά αγαλματίδια, το μέγεθος των οποίων δεν είναι πολύ μεγαλύτερο από εκείνο των τραπουλόχαρτων και τα οποία σχηματίζουν ένα μωσαϊκό στην πάνω δεξιά πλευρά του σπηλαίου. Αμέσως μετά υπάρχει μια μικρή παγόδα -περίπου στο μέγεθος ενός μικρού βαν- και έπειτα το φως εξασθενεί. Οι επισκέπτες πρέπει να βγάλουν τα παπούτσια τους. Και κάπου εκεί, η δυσωδία από τα περιττώματα των νυχτερίδων γεμίζει τα ρουθούνια -μερικές φορές μπορεί να ακούσει κανείς και τις κραυγές τους.


Το φλας των φωτογραφικών μηχανών φωτίζει τους σταλακτίτες που στάζουν από την οροφή και τους σταλαγμίτες στο έδαφος.


Το μονοπάτι καταλήγει σε ένα μέρος που έχει νερό. Εκεί, ένας ντόπιος βαρκάρης με ένα ξύλινο κανό θα συνεχίσει το ταξίδι από τη σπηλιά, έξω σε μια παρθένα γαλάζια λιμνοθάλασσα.


από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου