Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Το πιο ακριβό κουκλόσπιτο του κόσμου


Εκτιμημένο στα 8,5 εκατομμύρια δολάρια, το Astolat Dollhouse Castle κοστίζει περισσότερο από ένα πλήρως επιπλωμένο διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη. Δεν πρόκειται όμως για ένα συνηθισμένο κουκλόσπιτο.



Δείτε ακόμη:
Ένα κουκλόσπιτο μέσα σε κιθάρα!
Time-Lapse βίντεο με τη σύνθεση ενός κουκλόσπιτου αξίας 8 εκατομμυρίων δολαρίων

Έχει ύψος 9 πόδια, διαθέτει 29 δωμάτια, ζυγίζει 800 κιλά και είναι επιπλωμένο με 10.000 μικροσκοπικά κομμάτια όπως έπιπλα, τζάκια, υαλοπίνακες, ελαιογραφίες, καθρέφτες, μικροσκοπικά χρυσά κοσμήματα, χαλιά, ακόμη και ένα σπάνια μικρά βιβλία ηλικίας άνω των 100 ετών. Όλα αυτά έχουν φτιαχτεί σχολαστικά από τεχνίτες από όλο τον κόσμο.


Το κουκλόσπιτο δημιουργήθηκε από την μινιατουρίστα Elaine Diehl, η οποία εμπνεύστηκε από την ποίηση του Άλφρεντ Τέννυσον για την την Lady of the Lake (Κυρά της Λίμνης). Μεταξύ του 1974 και του 1987, η Diehl έφτιαξε το κάστρο με την βοήθεια εμπειρογνωμόνων και καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.


Αποτελούμενο από επτά ορόφους, σκάλες και διαδρόμους, το Astolat δημιουργήθηκε ώστε να μπορεί κανείς να το βλέπει απ' όλες τις γωνίες. Στο υπόγειο υπάρχει μια αίθουσα (Knights Of Columbus), κελάρι, κουζίνες και οπλοστάσιο. Στο ισόγειο υπάρχει το φουαγιέ της εισόδου, το κεντρικό κλιμακοστάσιο και η ντουλάπα του οικονόμου. Στον επόμενο όροφο υπάρχει το επίσημο καθιστικό, η τραπεζαρία, η αίθουσα μουσικής και ένα μπαλκόνι για το κοινό. Στον τέταρτο όροφο υπάρχει μια ιδιωτική βιβλιοθήκη με πιστόλια, μικροσκοπικά βιβλία, τζάκι, μικροσκοπικές νταγκεροτυπίες και ελαιογραφίες. Στον πέμπτο, είναι τα δωμάτια. Στον έκτο, η Μεγάλη Αίθουσα του Χορού, χώρος για τους μουσικούς, μπαρ και σαλόνια.


Το Astolat αρχικά ήταν στο Πωλητήριο της Diehl στην πόλη Σεντόνα της Αριζόνα, μέχρι την απόσυρσή της το 1996. Έπειτα, αποκτήθηκε από την συλλέκτρια L. Freeman και μεταφέρθηκε στο Nassau County Museum of Art. Η Freeman αναβάθμισε το εσωτερικό του κουκλόσπιτου. Πλέον, διαθέτει 30.000 μινιατούρες. Το κουκλόσπιτο περιστρέφεται και μόνο περίπου 10.000 απ' αυτά τα κομμάτια εμφανίζονται κάθε φορά.


Το κουκλόσπιτο δεν εκτίθεται ποτέ, παρά γίνονται σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του (όπως έγινε πέρυσι στη Νέα Υόρκη, για περίπου τέσσερις εβδομάδες. Οι φωτογραφίες είναι απ' αυτήν την έκθεση).






φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου