Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: Μέρος 21ο

100 φωτογραφίες που δεν είναι Photoshop

Yunnan, Κίνα

Η φύση, αλλά και η ανθρωπότητα, είναι μεγάλοι καλλιτέχνες, και όταν ενώνουν τις δυνάμεις τους, μπορούν να παράξουν υπέροχα αριστουργήματα. Δείτε μερικές φωτογραφίες που αποτελούν συνδυασμένες προσπάθειες της μητέρας φύσης και των φωτογράφων έχουν πιάσει μαγικές στιγμές και δείχνουν την ποικιλομορφία της σύγχρονης ζωής αλλά και τον όμορφο φυσικό κόσμο μας.



Ένας ναός καλυμμένος με τέφρα από την έκρηξη του ηφαιστείου Ontake, Ιαπωνία

Δύο χωριστοί κόσμοι, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Ένα μπλε σύμπαν, Ιαπωνία

Ένας αετός πάνω από μια λίμνη, Καναδάς

Οι υπόλοιπες εδώ


Πώς ο Ερατοσθένης μέτρησε την περίμετρο της γης


Ο Ερατοσθένης θεωρείται ο πρώτος που υπολόγισε το μέγεθος της Γης και κατασκεύασε ένα σύστημα συντεταγμένων με παράλληλους και μεσημβρινούς.

Τοποθέτησε έναν κατακόρυφο στύλο στην Αλεξάνδρεια την ίδια ακριβώς ημέρα και ώρα στις 12 το μεσημέρι, μέτρησε τη γωνία που σχημάτιζε η σκιά του και την βρήκε ίση με το ένα πεντηκοστό της περιφέρειας κύκλου και λίγο περισσότερο ακόμη.

Λέγεται επίσης ότι ο Ερατοσθένης μέτρησε αυτήν την απόσταση, χρησιμοποιώντας ένα είδος οδομέτρου με γρανάζια και την βρήκε ίση με 5040 στάδια.

Με τον παρακάτω απλό τρόπο υπολόγισε το μήκος της περιμέτρου της Γης ίσο προς 252.000 στάδια.

Πολλαπλασίασε το 5040 επί 50 και υπολόγισε την περιφέρεια της γης σε 252.000 στάδια.

Το στάδιο της Ελληνιστικής Εποχής υπολογίζεται ίσο με 157,5 μέτρα. Τα 252.000 στάδια ισούνται με 39.690 χιλιόμετρα.

Εντυπωσιακό αποτέλεσμα, αφού με σημερινές δορυφορικές μετρήσεις προκύπτει, πως ο μέσος όρος της περιμέτρου της Γης είναι 40.048 χιλιόμετρα. - Δείτε το βίντεο εδώ


Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν παράξενο κόσμο με τρεις ήλιους και εποχές διάρκειας 300 χρόνων


Οι αστρονόμοι που εργάζονται με ένα από τα μεγαλύτερα τηλεσκόπια του κόσμου ανακάλυψαν έναν παράξενο κόσμο με τρεις ήλιους και εποχές που διαρκούν περισσότερο από μια ανθρώπινη ζωή.

Γνωστός ως HD 131399Ab, ο ασυνήθιστος εξωπλανήτης βρίσκεται 320 έτη φωτός από τη Γη στον μεγάλο νότιο αστερισμό του Κενταύρου. Είναι ένας γίγαντας αερίων όπως ο Δίας, αλλά περίπου με τέσσερις φορές μεγαλύτερη μάζα. - από


Ένα σπάνιο χαμόγελο


Είναι πολύ σπάνιο να δει κάποιος μια φωτογραφία του 19ου αιώνα και ο απεικονιζόμενος να χαμογελά. Είναι ακόμα πιο σπάνιο να δει κάποιος μια Ιθαγενή της Αμερικής με ένα μεγάλο χαμόγελο. Η νεαρή κοπέλα της φωτογραφίας όμως ακτινοβολεί!

Η κοπέλα -όπως γράφει κάτω δεξιά- ονομάζεται O-o-be και ανήκε στην φυλή Kiowa. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1894. - από


Selfie με ζώα...


Ο Allan Dixon έχει τελειοποιήσει τα selfie. Αν και οι φωτογραφίες του μοιάζουν εύκολες, μερικές φορές περνάει ώρες στο να κερδίσει την εμπιστοσύνη ενός ζώου πριν τραβήξει την φωτογραφία



Περισσότερες φωτογραφίες εδώ


... και η selfie της χρονιάς



Ένα timelapse της επέκτασης της Διώρυγας του Παναμά



5 χρόνια χρειάστηκαν για να επεκταθεί η Διώρυγα του Παναμά και το τι έγινε μέσα σε τα 5 χρόνια μπορεί να το δείτε σε ένα εντυπωσιακό time lapse των 2 λεπτών. Περισσότερες φωτογραφίες σε παλιότερο θέμα του blog.


The Breakfast Machine

Το Breakfast Machine (μηχάνημα του πρωινού) σερβίρει βρασμένα αυγά και τοστ, τσάι και καφέ και παραδίδει την εφημερίδα και όλα αυτά με το πάτημα ενός και μόνο κουμπιού. Δημιουργός του είναι ο 69χρονος Peter Browne που ξόδεψε 1.000 ώρες για την κατασκευή του με τον φίλο του Mervyn Huggett.




Μέχρι την επόμενη εβδομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου