Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Οι Κοιλάδα των Αγίων στην Βρετάνη


Ψηλά σε μια επικλινή βουνοπλαγιά στην Κομμούνα του Carnoët στη Βρετάνη στη βορειοδυτική Γαλλία, είναι σε εξέλιξη ένα έργο μεγάλης κλίμακας και που ελπίζει να καλύψει όλη την πλαγιά με χιλιάδες γρανιτένια αγάλματα που εκπροσωπούν τους αγίους της Βρετάνης.



 
Περισσότεροι από 7.000 άγιοι είναι σεβαστοί σε όλη την Βρετάνη, αν και μόνο λίγοι αναγνωρίζονται επίσημα από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Κάποιοι από αυτούς έχουν αφήσει το σημάδι τους στην περιοχή, ενώ άλλοι έμειναν για λιγότερο από ένα μήνα καθώς ήταν περαστικοί από την Βρετάνη. Μέσα από τα ομοιώματα αυτών των αγίων, το έργο στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους για την κέλτικη ιστορία της Βρετάνης.

Το έργο με τίτλο "La Vallee des Saints" (Κοιλάδα των Αγίων) ξεκίνησε το 2008 και μέχρι στιγμής υπάρχουν πάνω από 60 αγάλματα ύψους 3 μέτρων στην περιοχή, η οποία έχει αποκτήσει την ονομασία "Η Κοιλάδα των Αγίων" αν και πρόκειται για λόφο.


Κάθε άγαλμα στην Κοιλάδα είναι ενός αγίου που συνδέεται με τους τοπικούς θρύλους, που με τη σειρά του είναι ένα μείγμα της κέλτικης, γαλλο-ρωμαϊκής και χριστιανικής κουλτούρας. Χάρη στην ποικιλία των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στο έργο, κάθε άγαλμα είναι μοναδικό σε εμφάνιση.


Το έργο ξεκίνησε ο Βρετόνος φιλόσοφος Philippe Abjean, και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από δωρεές των τοπικών κοινοτήτων και οργανώσεων. Οποιοσδήποτε μπορεί να στηρίξει ένα άγαλμα, να επιλέξει το δικό του και να επιλέξει τη θέση του στον λόφο. Κάθε άγαλμα κοστίζει €12.000 για την κατασκευή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου