Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Long exposure λήψεις ολόκληρων ταινιών


Οι long exposure λήψεις μπορούν να φωτίσουν τη νύχτα, να καταγράψουν την κίνηση σε μονοπάτια φωτός και να αποκαλύψουν όλα όσα συμβαίνουν μπροστά από τον φακό ενώ αυτός είναι ανοικτός, δημιουργώντας μια καταγραφή του χρόνου που πέρασε.

Αλλά τι συμβαίνει όταν δημιουργήσει κάποιος μια long exposure μιας ολόκληρης ταινίας;



Το αποτέλεσμα είναι κάτι σαν εικόνα φαντάσματος που δείχνει πόση ώρα εμφανίστηκαν οι ηθοποιοί και τα σκηνικά στην ταινία, καθώς και μια γενική αίσθηση για την παλέτα των χρωμάτων που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία.


Η εικόνα πάνω είναι από την κλασική ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ Rear Window (Σιωπηλός Μάρτυς), και απ' ότι φαίνεται ο Τζέιμς Στιούαρτ εμφανιζόταν πολλή ώρα στην ταινία...

Από την άλλη, η εικόνα στην αρχή του θέματος είναι από το 2001: A Space Odyssey (2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος), και ενώ μπορεί κανείς να καταλάβει τα σκηνικά, εντούτοις φαίνονται ελάχιστες σιλουέτες που δεν λέει πολλά για τους ηθοποιούς.

Όλο αυτό, είναι έργο του φωτογράφου Jason Shulman, ο οποίος συλλαμβάνει ολόκληρη την ταινία σε μια φωτογραφία με ένα υπνωτικό αποτέλεσμα, θα έλεγε κανείς.

Guided Muscle (1955)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου