Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Η υποβρύχια Lotus του Τζέιμς Μποντ σε δημοπρασία!


Η ανθυποβρύχια Lotus Esprit του Τζέιμς Μποντ που εμφανίστηκε στο "The Spy Who Loved Me" θα βγει σε δημοπρασία από την RM Auctions τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και έχει περιγραφεί σαν την "μια και μοναδική ευκαιρία".Δείτε ακόμη:
Τι απέγινε ο "General Lee" από τους Dukes;

Γνωστή κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ως "Wet Nellie", η Lotus Esprit Series 1, σπάνια την έχει δει κάποιος τα τελευταία 35 χρόνια.


Έξι αμαξώματα Esprit χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία. Μόνο ένα όμως μετατράπηκε σε πλήρως λειτουργικό ανθυποβρυχιακό αυτοκίνητο. Η μετατροπή, που έγινε από την Perry Oceanographic, κόστισε πάνω από 100.000 δολάρια (σημερινά 500.000).


Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, στα υποβρύχια γυρίσματα, στη θέση του Ρότζερ Μουρ εμφανίστηκε ο απόστρατος των Navy Seal Don Griffin. Η Lotus λειτούργησε με μηχανοκίνητους έλικες και ένα σύστημα διεύθυνσης.


Όταν τέλειωσαν τα γυρίσματα, η Esprit εστάλη από τις Μπαχάμες στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, όπου τοποθετήθηκε σε ένα κοντέινερ με προπληρωμένο ενοίκιο 10 χρόνων. Αργότερα πουλήθηκε σε μια τυφλή δημοπρασία με "μέτρια» τιμή.


Το τελευταίο αυτοκίνητο του Μποντ που δημοπρατήθηκε ήταν η Aston Martin DB5 από το "Goldfinger" και πουλήθηκε έναντι 2,9 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας το 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου