Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Εννιά βασιλιάδες σε μια φωτογραφία


Περνώντας την ώρα μου στο reddit, έπεσα πάνω σε μια συλλογή με 79 ιστορικής σημασίας φωτογραφίες (δείτε τις όλες εδώ). Κάπου εκεί ανάμεσα, εντόπισα και αυτήν που βλέπουμε παραπάνω και στην οποία έχουν απαθανατιστεί εννιά μονάρχες της Ευρώπης, οι οποίοι παρέστησαν στην κηδεία του Βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου Εδουάρδου Ζ' στις 20 Μαΐου του 1910.Πρόκειται για τους:

Όρθιοι, από τα αριστερά προς τα δεξιά: βασιλιάς Haakon VII της Νορβηγίας (γαμπρός), τσάρος Φερδινάνδος της Βουλγαρίας (δεύτερος ξάδερφος), βασιλιάς Manuel II της Πορτογαλίας (δεύτερος ξάδερφος), κάιζερ Γουλιέλμος Β' της Γερμανίας (ανιψιός), βασιλιάς Γεώργιος Α' της Ελλάδας (κουνιάδος) και βασιλιάς Αλβέρτος Α' του Βελγίου (δεύτερος ξάδερφος).
Καθήμενοι, από τα αριστερά προς τα δεξιά: βασιλιάς Αλφόνσος ΙΓ' της Ισπανίας, Γεώργιος Ε' του Ηνωμένου Βασιλείου (γιος και διάδοχος) και βασιλιάς Φρειδερίκος Η' της Δανίας (κουνιάδος).

Στην κηδεία παρέστησαν επίσης πολλές βασίλισσες, πρίγκιπες, πριγκίπισσες και άλλοι αξιωματούχοι. Δείτε όλη τη λίστα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου